V tem receptu vam bomo pokazali, kako pripraviti to okusno testeninsko jed kar v udobju vaše kuhinje. Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje, saj bomo korak za korakom razkrili skrivnosti priprave testenin carbonara, ki vas bodo popeljale naravnost v srce italijanske kuhinje.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Testenine carbonara
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
Št. sestavin:
6
Sestavine:
200 g špagetov ali druge željene testenine
100 g pancete ali guanciale (ali slanine kot nadomestek)
2 jajci
50 g parmezana (ali pecorina) sira, sveže naribanega
1. Korak
V velikem loncu pristavite vodo in jo segrejte do vrenja. Ko voda zavre, ji dodajte malo soli in kuhajte testenine po navodilih na embalaži, običajno 8-10 minut, dokler niso al dente. Preden odcedite testenine, si prihranite skodelico kuhalne vode za kasneje.
2. Korak
Medtem ko se testenine kuhajo, narežite panceto ali guanciale na tanke trakove ali kocke.
3. Korak
V veliki ponvi na srednji vročini segrejte malo olivnega olja. Dodajte panceto ali guanciale in jo pražite, dokler ne postane hrustljava in rahlo zlato rjava, približno 5-7 minut. Dodajte BAM Česen v prahu.
4. Korak
V skledi stepite jajci in dodajte sveže nariban parmezan (ali pecorino) sir. Dobro premešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
5. Korak
Ko so testenine al dente, jih odcedite, vendar pred tem prihranite skodelico kuhalne vode. Dodajte kuhane testenine v ponev k panceti ali guancialeu. Dobro premešajte, da se okusi prepojijo.
6. Korak
Nato odstranite ponev s štedilnika in hitro vmešajte mešanico jajc in sira v testenine. Ta korak je pomemben, da se jajca ne strdijo, ampak da dobite kremast carbonara omako.
7. Korak
Če se zdi, da je omaka presuha, postopoma dodajte malo prihranjene kuhalne vode od testenin in mešajte, dokler ne dosežete želene kremaste konsistence.Solite in poprajte po okusu. Bodite previdni pri soljenju, saj je panceta že slana.
8. Korak
Takoj postrezite in uživajte v okusnih testeninah carbonara!
V velikem loncu pristavite vodo in jo segrejte do vrenja. Ko voda zavre, ji dodajte malo soli in kuhajte testenine po navodilih na embalaži, običajno 8-10 minut, dokler niso al dente. Preden odcedite testenine, si prihranite skodelico kuhalne vode za kasneje.
Medtem ko se testenine kuhajo, narežite panceto ali guanciale na tanke trakove ali kocke.
V veliki ponvi na srednji vročini segrejte malo olivnega olja. Dodajte panceto ali guanciale in jo pražite, dokler ne postane hrustljava in rahlo zlato rjava, približno 5-7 minut. Dodajte BAM Česen v prahu.
V skledi stepite jajci in dodajte sveže nariban parmezan (ali pecorino) sir. Dobro premešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
Ko so testenine al dente, jih odcedite, vendar pred tem prihranite skodelico kuhalne vode. Dodajte kuhane testenine v ponev k panceti ali guancialeu. Dobro premešajte, da se okusi prepojijo.
Nato odstranite ponev s štedilnika in hitro vmešajte mešanico jajc in sira v testenine. Ta korak je pomemben, da se jajca ne strdijo, ampak da dobite kremast carbonara omako.
Če se zdi, da je omaka presuha, postopoma dodajte malo prihranjene kuhalne vode od testenin in mešajte, dokler ne dosežete želene kremaste konsistence.Solite in poprajte po okusu. Bodite previdni pri soljenju, saj je panceta že slana.
Takoj postrezite in uživajte v okusnih testeninah carbonara!