1
Krompir dobro operite in olupite. Za tenstan krompir je običajno bolje uporabiti krompir, ki se med kuhanjem ne razkuha preveč. Narežite ga na manjše koščke ali kocke, odvisno od osebnih preferenc.
2
Krompir dajte v večji lonec in ga pokrijte z vodo. Posolite vodo in krompir kuhajte, dokler ni skoraj mehak, vendar še vedno čvrst na dotik. To običajno traja okoli 10-15 minut, odvisno od velikosti koščkov. Ko je krompir kuhan, vodo odcedite.
3
V večji ponvi segrejte BAM olivno olje na srednje močnem ognju. Dodajte na tanke kolobarje narezano čebulo in jo pražite do zlate barve. Dodajte odcejen krompir v ponev in ga enakomerno porazdelite. BAM začimbno mešanico za krompir potresite po krompirju. Količino prilagodite glede na vaš okus. Krompir pražite na srednjem ognju, dokler ne postane hrustljav in zlato rjav na vseh straneh. Občasno premešajte, da se enakomerno zapeče. Po potrebi dodajte sol in poper po okusu.
4
Tenstan krompir postrezite vroč. Okrasite s svežimi zelišči, kot je nasekljan peteršilj, za dodaten okus in barvo.