Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tenastan / Pražen krompir

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
tenastan  prazen krompir
“Tenstan krompir", poznan tudi pod imeni “restan krompir” ali “pražen krompir” je preprost in okusen način za pripravo krompirja, ki se odlično poda k vrsti jedi. BAM začimbna mešanica za krompir vsebuje kombinacijo zelišč ter začimb, ki bodo krompirju dodala edinstven in bogat okus. Za bolj zdravo različico lahko uporabite manj olja ali izberete olje z visoko točko dimljenosti, kot je BAM Kokosovo olje. Sledite temu osnovnemu receptu za pripravo krompirja in postal bo zvezda prilog za družinsko mizo.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Tenastan / Pražen krompir

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Krompir dobro operite in olupite. Za tenstan krompir je običajno bolje uporabiti krompir, ki se med kuhanjem ne razkuha preveč. Narežite ga na manjše koščke ali kocke, odvisno od osebnih preferenc.
2. Korak Krompir dajte v večji lonec in ga pokrijte z vodo. Posolite vodo in krompir kuhajte, dokler ni skoraj mehak, vendar še vedno čvrst na dotik. To običajno traja okoli 10-15 minut, odvisno od velikosti koščkov. Ko je krompir kuhan, vodo odcedite.
3. Korak V večji ponvi segrejte BAM olivno olje na srednje močnem ognju. Dodajte na tanke kolobarje narezano čebulo in jo pražite do zlate barve. Dodajte odcejen krompir v ponev in ga enakomerno porazdelite. BAM začimbno mešanico za krompir potresite po krompirju. Količino prilagodite glede na vaš okus. Krompir pražite na srednjem ognju, dokler ne postane hrustljav in zlato rjav na vseh straneh. Občasno premešajte, da se enakomerno zapeče. Po potrebi dodajte sol in poper po okusu.
4. Korak Tenstan krompir postrezite vroč. Okrasite s svežimi zelišči, kot je nasekljan peteršilj, za dodaten okus in barvo.

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno