Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Svinjska pečenka s hrustljavo skorjico

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
pravijo da mora biti svinjska pecenka del silvestrske vecerje saj to pomeni nove zacetke ce mora biti naj bo socna s super hrustljavo skorjico

Pravijo, da mora biti svinjska pečenka del silvestrske večerje, saj to pomeni nove začetke. Če mora biti, naj bo sočna, s super hrustljavo skorjico.


Poznaš rek, da bi naj na silvesterski večerji glavno vlogo igrala ravno svinjska pečenka? Pravijo, da to pomeni nove začetke, saj svinja z rilcem rine naprej in s tem "vohlja" po novih začetkih.


Pa naj bo tako! 


Če želiš, da bo tvoja svinjska pečena res sočna, a na zunaj hrustljava, moraš upoštevati nasledenje:


  • svinjsko meso lahko podrgnemo z začimbami, nato pa pečemo na posteljici s čebulo, česnom in belim vinom, saj tako dobimo pravi okus mesa;
  • meso se vedno speče lepše in je bolj sočno, če se peče s kostjo;
  • svinjsko pečenko je trebai kuhati počasi, da postane mehka, sočna in prepojena z okusom. Če jo pripravljamo nahitro, bo mesno trdo in žvečljivo;
  • svinjsko pečenko lahko postrežemo samo, lahko pa pripravimo prilogo z najboljšim pečenim hrustljavim krompirjem.


Še več nasvetov o peki svinjske pečenke pa najdeš tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Svinjska pečenka s hrustljavo skorjico

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 30 g moke
  • 500 ml jušne osnove
  • sol in poper

Navodila za uporabo:

1. Korak

Svinjska koža: posušite kožo s papirnatimi brisačkami. Če čas dopušča, pustite v hladilniku nepokrito čez noč (pomaga tudi 1 uro).  

2. Korak

Pečico segrejte na 220 °/ 200 °C ventilator.

3. Korak

Začinite meso: svinjsko meso potresite z 1 1/2 žličke soli, vsem poprom,  ter 1 žlico olivnega olja. Vtrite v meso, prav v vse razpoke in razpoke.

4. Korak

Posolite kožo: svinjino obrnite, kožo pokapajte z 1 žličko olivnega olja, nato pa jo podrgnite s prsti. Vse skupaj potresite s preostalo 1 1/2 žličke soli, pri čemer pazite, da dobite enakomerno pokritost. Nesoljene zaplate ne bodo mehurčasto prasketale, temveč bodo trde plošče.

5. Korak

Česen in čebula: v pekač položite prepolovljene čebulice česna in čebule. Nanje položite svinjsko kožo tako ga koža gleda navzgor.


6. Korak

Vino: vino previdno vlijete v pekač, pri čemer pazite, da kože ne zmočimo.

7. Korak

Spodnja pečica: pečico takoj znižajte na 160 °C /140 °C ventilator.

8. Korak

Pečenje: pecite 2 uri in pol. Po 1 1/2 uri preverite, če je svinjina zvita in če je celotna površina kože znatno neravna. Če je tako, prilagodite meso tako, da bo površina kože čim bolj ravna. To naredite tako, da iz ALU folije pripravite kroglice in z njimi podprete meso in s poravnate površino.Nato meso v pečico postavite še za preostalo 1 uro.

9. Korak

Če se vidite, da sok mesa in olje iz pekača izparevata, dodajte malo vode. Če so na koži plešasti madeži brez soli, rahlo poškropite z oljnim razpršilom (ali rahlo premažite z oljem) in nato potresite s soljo. (Ne pozabite, sol = peneča koža!)

10. Korak

Povečajte toploto: pečico vklopite na 250 °C (vse vrste pečic).

  • Naredite hrustljavo kožo: svinjino v pečico postavite še za 30 minut, dokler koža ne postane hrustljava in mehurčkasta. Po potrebi uporabite zaplate iz folije, pritrjene z v vodo namočenimi zobotrebci, da pokrijete dele, ki so končani. Tako poskrbite, da se vsi deli spečejo enakomerno.
  • Počitek: svinjino prenesite na servirni krožnik, ohlapno pokrijte s folijo in pustite počivati 20 minut (ostane topla do 1 ure). Nato narežite z nazobčanim nožem.
  • Postrezite z omako. Omake ne polivajte čez hrustljavo zapečeno kožo - prilijte jo ob strani! 
  • 1. Korak

    Postavite cedilo na skledo in postrgajte 3 žlice soka, ki ga je med peko spustilo svinjsko meso. Ne pozabite na čebulo in česnom. Skozi cedilo iztisnite sok, nato zavrzite čebulo in česen. Ponev z maščobo segrejte na srednjem ognju. Dodajte moko in kuhajte 1 minuto.

    2. Korak

    Med mešanjem dodajte jušno osnovo. Dušite, dokler se ne zgosti do konsistence sirupa – približno 3 minute. Ne pozabite, da se še dodatno zgosti, ko se nekoliko ohladi.  Sol in poper prilagodite po okusu. Nalijte v servirni vrč. Postrezite s skupaj s svinjino. Dober tek!

    Naroči sestavine z 10% popustom:

    Vrhunski BAM izdelki

    Popust za izdelke iz recepta - 10%:
    -0,49 €
    Skupaj:
    4,90 €4,41 €
    -10%
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima

    Že poznaš naš YouTube kanal?

    Novice
    Recepti
    Aktualno
    Novice
    Recepti
    Aktualno