1
Svinjska koža: posušite kožo s papirnatimi brisačkami. Če čas dopušča, pustite v hladilniku nepokrito čez noč (pomaga tudi 1 uro).
2
Pečico segrejte na 220 °/ 200 °C ventilator.
3
Začinite meso: svinjsko meso potresite z 1 1/2 žličke soli, vsem poprom, ter 1 žlico olivnega olja. Vtrite v meso, prav v vse razpoke in razpoke.
4
Posolite kožo: svinjino obrnite, kožo pokapajte z 1 žličko olivnega olja, nato pa jo podrgnite s prsti. Vse skupaj potresite s preostalo 1 1/2 žličke soli, pri čemer pazite, da dobite enakomerno pokritost. Nesoljene zaplate ne bodo mehurčasto prasketale, temveč bodo trde plošče.
5
Česen in čebula: v pekač položite prepolovljene čebulice česna in čebule. Nanje položite svinjsko kožo tako ga koža gleda navzgor.
6
Vino: vino previdno vlijete v pekač, pri čemer pazite, da kože ne zmočimo.
7
Spodnja pečica: pečico takoj znižajte na 160 °C /140 °C ventilator.
8
Pečenje: pecite 2 uri in pol. Po 1 1/2 uri preverite, če je svinjina zvita in če je celotna površina kože znatno neravna. Če je tako, prilagodite meso tako, da bo površina kože čim bolj ravna. To naredite tako, da iz ALU folije pripravite kroglice in z njimi podprete meso in s poravnate površino.Nato meso v pečico postavite še za preostalo 1 uro.
9
Če se vidite, da sok mesa in olje iz pekača izparevata, dodajte malo vode. Če so na koži plešasti madeži brez soli, rahlo poškropite z oljnim razpršilom (ali rahlo premažite z oljem) in nato potresite s soljo. (Ne pozabite, sol = peneča koža!)
10
Povečajte toploto: pečico vklopite na 250 °C (vse vrste pečic).
Naredite hrustljavo kožo: svinjino v pečico postavite še za 30 minut, dokler koža ne postane hrustljava in mehurčkasta. Po potrebi uporabite zaplate iz folije, pritrjene z v vodo namočenimi zobotrebci, da pokrijete dele, ki so končani. Tako poskrbite, da se vsi deli spečejo enakomerno.
Počitek: svinjino prenesite na servirni krožnik, ohlapno pokrijte s folijo in pustite počivati 20 minut (ostane topla do 1 ure). Nato narežite z nazobčanim nožem.
Postrezite z omako. Omake ne polivajte čez hrustljavo zapečeno kožo - prilijte jo ob strani!