Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Svinjska pečenka in nasveti za peko

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
svinjska pecenka je enostavna za pripravo njen okus pa je predober da bi brboncice z njim razvajali le ob bozicu ali drugih posebnih priloznostih

Svinjska pečenka je enostavna za pripravo, njen okus pa je predober, da bi brbončice z njim razvajali le ob božiču ali drugih posebnih priložnostih!

Z malo znanja in novo pridobljenimi izkušnjami lahko od zdaj naprej uživate v sočnem, mehkem mesu in hrustljavi skorji kadarkoli si tega zaželite. Pripravili smo par trikov in nasvetov, s katerimi peka vaše naslednje svinjske pečenke zagotovo ne bo zadnja!

1. Želim hrustljavo svinjsko pečenko. Kakšno meso moram izbrati?

Če želite, da bo vaša svinjska pečenka hrustljavo zapečena, poiščite kos z debelim ali večjim slojem maščobe. Če ne želite, da bi bila vaša svinjska pečenka hrustljava, izberite rez brez debele maščobne skorje.

Takoj, ko meso prinesete domov, ga shranite svinjino v najhladnejši del hladilnika. Če svinjske pečenke ne pripravite v dveh dneh, jo lahko zamrznete do šest mesecev.

Če želite, da bo vaša svinjska pečenka hrustljavo zapečena, poiščite kos z debelim ali večjim slojem maščobe.

 Svinjsko pečeno le zaprite v nepredušno posodo ali plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti. Za odtajanje zamrznjeno svinjino postavite v hladilnik za 24 do 48 ur, odvisno od velikosti kosa mesa, ali dokler se ne odmrzne.

2. Kako pripraviti svinjsko pečenko?

Ko ste izbrali pravo meso za peko, obvezno meso posušite s papirnato brisačo. Z majhnim ostrim nožem globoko zarežite v skorjo v intervalih približno 1 cm. Pri tem pazite, da z nožem ne zarežete direktno v meso, zareze se morajo poznati samo na skorji. Če imate čas, narezano pečenko postavite v hladilnik za eno uro ali čez noč (nepokrito). To pomaga posušiti skorjo in izboljšati proces hrustljavosti.

Svinjsko pečenko natremo z eno žlico olja, sol dodamo po okusu. Pred peko se vedno se prepričajte, da ste olje in sol "vdelali" tudi v zareze na skorji, ki ste jih pred tem naredili z nožem.

3. Kako spečemo svinjsko pečenko?

Svinjska pečenka naj se položena na rešetko v pekaču peče pri 240°C. Peče naj se dokler skorja ne poči, to je približno 50 minut. Nato temperaturo pečice zmanjšajte na 180°C, kjer naj se svinjska pečenka peče 30-35 minut na kg, odvisno od tega, kako dobro zapečeno si želite. Ko je svinjska pečenka pečena, pustite počivati.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno