Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Steak na žaru s česnovim maslom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
perfektno pecen steak na zaru je lahko kar tezka naloga za gril mojstra ali mojstrico a ne s tem receptom in nasveti

Perfektno pečen steak na žaru je lahko kar težka naloga za gril mojstra ali mojstrico. A ne s tem receptom in nasveti!

Steak na žaru od zunaj izgleda perfektno, skorjica je ravno prav zapačena medtem ko je meso steaka še popolnoma surovo. Ko pa je meso v notranjosti popolnoma pečeno pa steak na žaru sploh ne izgleda privlačno.

Zato je tukaj recept. Žar bomo zamenjali za domačo pečico, a uspeh je pravtako zagotovljen.

Recep za sočen, hrustljav steak na žaru pripravljen točno tako kot želite. Za piko na i ga prelijete še česnovim sestavljenim maslom. Če pa mu kot prilogo dodate še najboljši hrustljavo pečen krompir pa bo titula gril mojstra ali mojstice zagotovo vaša. Dodajte še BAM mešanico začimb BBQ: Über Alles. Začimbna mešanica BBQ: Über Alles je sestavljena iz začimb in zelišč s katerimi lahko začinite skoraj vse – od mesa do zelenjave.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Steak na žaru s česnovim maslom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 4 rib-eye zrezki (skupaj približno 340 g) sobne temperature
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol in poper
  • 115 g neslanega masla sobne temperature
  • 15 g nasekljanih svežih listov peteršilja
  • 3 nasekljani stroki česna
  • lupina 1 limone
  • 1 čajna žlička nasekljanega timijana
  • 1 čajna žlička nasekljanega rožmarina
  • 1 čajna žlička nasekljane bazilike
  • 1/2 čajne žličke soli
  • ščep mletega črnega popra
  • ščep kajenskega popra
  • namesto svežih začimb pa lahko uporabimo tudi BAM mešanico Zeliščni vrt

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravimo česnovo maslo. S srednje veliki skledi zmešamo maslo, peteršilj, česen, limonino lupinico, timijan, rožmarin, baziliko, sol, poper in kajenski poper. Zmes oblikujemo v obliko valja in jo prenesemo na pergamentni papir. Na papirju za peko jo nato razvaljamo na premer 3 cm. Hranimo v hladilniku.

2. Korak

Pripravimo steak. Pečico segrejemo na navišjo temperaturo. V pečico postavimo ponev, ki je odporna na visoke temperature in primerna za peko v pečici.

3. Korak

S papirnatimi brisačkami posušimo obe strani zrezka. Pokapljamo z olivnim oljem; poljubno začinimo s soljo in poprom. Odstranimo ponev iz pečice in jo še dodatno segrejemo na srednje močnem ognju.

4. Korak

Zrezek položimo na sredino ponve in pečemo, dokler ne nastane temna skorja, približno 1 minuto. S kleščami obrnemo in kuhamo še dodatnih 60 sekund.

5. Korak

Ponev prestavimo v pečico in pečemo, dokler ne dosežemo želene pripravljenosti, približno 4-5 minut za srednje peko, vmes enkrat obrnemo. Pustimo počivati v aluminijasti foliji in nato še tople zrezke premažemo s česnovim maslom. Postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno