1. Korak
Pripravimo česnovo maslo. S srednje veliki skledi zmešamo maslo, peteršilj, česen, limonino lupinico, timijan, rožmarin, baziliko, sol, poper in kajenski poper. Zmes oblikujemo v obliko valja in jo prenesemo na pergamentni papir. Na papirju za peko jo nato razvaljamo na premer 3 cm. Hranimo v hladilniku.
2. Korak
Pripravimo steak. Pečico segrejemo na navišjo temperaturo. V pečico postavimo ponev, ki je odporna na visoke temperature in primerna za peko v pečici.
3. Korak
S papirnatimi brisačkami posušimo obe strani zrezka. Pokapljamo z olivnim oljem; poljubno začinimo s soljo in poprom. Odstranimo ponev iz pečice in jo še dodatno segrejemo na srednje močnem ognju.
4. Korak
Zrezek položimo na sredino ponve in pečemo, dokler ne nastane temna skorja, približno 1 minuto. S kleščami obrnemo in kuhamo še dodatnih 60 sekund.
5. Korak
Ponev prestavimo v pečico in pečemo, dokler ne dosežemo želene pripravljenosti, približno 4-5 minut za srednje peko, vmes enkrat obrnemo. Pustimo počivati v aluminijasti foliji in nato še tople zrezke premažemo s česnovim maslom. Postrežemo.