1
Pripravimo česnovo maslo. S srednje veliki skledi zmešamo maslo, peteršilj, česen, limonino lupinico, timijan, rožmarin, baziliko, sol, poper in kajenski poper. Zmes oblikujemo v obliko valja in jo prenesemo na pergamentni papir. Na papirju za peko jo nato razvaljamo na premer 3 cm. Hranimo v hladilniku.
2
Pripravimo steak. Pečico segrejemo na navišjo temperaturo. V pečico postavimo ponev, ki je odporna na visoke temperature in primerna za peko v pečici.
3
S papirnatimi brisačkami posušimo obe strani zrezka. Pokapljamo z olivnim oljem; poljubno začinimo s soljo in poprom. Odstranimo ponev iz pečice in jo še dodatno segrejemo na srednje močnem ognju.
4
Zrezek položimo na sredino ponve in pečemo, dokler ne nastane temna skorja, približno 1 minuto. S kleščami obrnemo in kuhamo še dodatnih 60 sekund.
5
Ponev prestavimo v pečico in pečemo, dokler ne dosežemo želene pripravljenosti, približno 4-5 minut za srednje peko, vmes enkrat obrnemo. Pustimo počivati v aluminijasti foliji in nato še tople zrezke premažemo s česnovim maslom. Postrežemo.