Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Srnina v smetanovi omaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
srnina v smetanovi omaki

Divjačina je v zadnjem času spet popularna še posebej med velikimi gurmani in zahtevnejšimi gosti. Zato vam predstavljamo recept za srnino v smetanovi omaki, ki bo navdušila še tako zahtevnega gosta.



Srnino v smetanovi omaki priporočamo, da postrežete z rahlimi skutinimi njoki ali slanimi skutinimi štruklji s pehtranom, ki bo dal jedi še dodaten pridih gozda.   


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • lonec
  • plastična posoda s pokrovom
  • terilnik
  • nož
  • kuhalnica
  • deska
  • drobilec za česen
  • 250 g srnine (priporočamo stegno)
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 1 dl belega vina
  • 2 ščepca soli
  • 2 ščepca popra
  • 5 suhih brinovih jagod
  • 5 vejic svežega ali suhega timijana
  • olivno olje
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
​Srnino meso narežemo na manjše kose in jih damo v plastično posodo s pokrovom.
2
Olupimo česen in ga damo v terilnik, vanj dodamo še brinove jagode, sveži ali suhi timijan in sveži mleti poper. Skupaj dobro stremo v pasto, katero s pomočjo olivnega olja razredčimo v zeliščno olje.
3
Narejeno zeliščno olje prelijemo po mesu in ga pustimo stati čez noč ali pa vsaj tri do štiri ure v hladilniku. 
4
Vsaj eno uro pred uporabo mesa ga damo iz hladilnika na sobno temperaturo.
5
Olupimo eno čebulo in jo na drobno nasekljamo.
6
Po eni uri v loncu dobro zagrejemo olivno olje in meso dobro zapečemo. Ko je meso dobro zapečeno, ga vzamemo ven in v loncu prepražimo čebulo.
7
Ko postane čebula zlato rumene barve, ji dodamo meso in vse skupaj prelijemo z enim decilitrom belega vina. Kuhamo, dokler vsa tekočina ne izpari.
8
Vse skupaj prelijemo s smetano za kuhanje ter solimo po okusu.
9
Kuhamo še nekje od dve do tri ure, dokler meso ni mehko in se omaka ne zgosti.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno