Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ravioli z mesno omako iz pečice

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
ravioli z mesno omako iz pecice

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. Jed, ki je preprosta za pripravo, a zelo okusna. Zraven postrežemo skledo sezonske solate in se prepustimo okusom. 

*za okvirno 4 osebe






Še nekaj informacij:

Kot smo že omenili, za pripravo raviolov iz pečice lahko uporabite sušene raviole ali zmrznjene. Nadev raviolov je stvar vašega okusa, lahko pa se malo poigrate in v pekač polagate izmenično raviole z različnim polnilom.


Če niste ravno ljubitelj mesa, si omako lahko pripravite s poljubno zelenjavo ali s stročnicami (čičerika, fižol), glejte samo to, da je omaka dovolj tekoča, da bo omogočila raviolom, da se skuhajo.


Ko se jed speče, jo vzemite iz pečice in pustite na pultu 10 minut, da se procesi peke umirijo.


Da pa bodo vaši užitki popolni, ob raviolih iz pečice potrebujete le še skledo vaše najljubše solate.  



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ravioli z mesno omako iz pečice

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • pečico
  • pekač
  • ponev za pripravo omake
  • kuhalnico
  • nož in desko za rezanje
  • 1 por
  • 1 mlado čebulo z zelenjem
  • 250 g mletega mešanega mesa
  • 400 g poljubnih raviolov (mi smo uporabili špinačne)
  • 250 ml paradižnikove mezge
  • 200 g ribanega sira
  • čajna žlička luštreka
  • pol čajne žličke mletega česna
  • ščepec črnega popra
  • čajno žličko sladke paprike v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo in por očistite in narežite na kolobarje.
2. Korak Ogrejte ponev, dodajte maslo ali olje in rahlo popražite por in čebulo. Dodajte tudi vse začimbe, razen paprike. Popražite samo toliko, da čebula postekleni.
3. Korak Dodajte mleto mešano meso in pražite med mešanjem.
4. Korak Ko meso spremeni barvo, posolite in dodajte paradižnikovo mezgo in sladko papriko v prahu.
5. Korak Dobro premešajte, dodajte 1 deciliter vode in pustite, da voda povre. 
6. Korak Ko voda povre, omako odstavite s štedilnika, dolijte še 1 deciliter vode, premešajte in se lotite priprave pekača.
7. Korak Pekač primerne velikosti (20 x 30 cm) dobro naoljite.
8. Korak Vanj stresite surove raviole. Mi smo uporabili kar zmrznjene. Lepo jih razporedite po pekaču in jih prelijte z 1 decilitrom vode.
9. Korak Čez raviole enakomerno prelijte pripravljeno omako. 
10. Korak Za zaključek jed bogato potresite z ribanim sirom in pekač postavite v ogreto pečico. 
11. Korak Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno