Ravioli z mesno omako iz pečice
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
15
|
|
Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. Jed, ki je preprosta za pripravo, a zelo okusna. Zraven postrežemo skledo sezonske solate in se prepustimo okusom.
*za okvirno 4 osebe
Še nekaj informacij:
Kot smo že omenili, za pripravo raviolov iz pečice lahko uporabite sušene raviole ali zmrznjene. Nadev raviolov je stvar vašega okusa, lahko pa se malo poigrate in v pekač polagate izmenično raviole z različnim polnilom.
Če niste ravno ljubitelj mesa, si omako lahko pripravite s poljubno zelenjavo ali s stročnicami (čičerika, fižol), glejte samo to, da je omaka dovolj tekoča, da bo omogočila raviolom, da se skuhajo.
Ko se jed speče, jo vzemite iz pečice in pustite na pultu 10 minut, da se procesi peke umirijo.
Da pa bodo vaši užitki popolni, ob raviolih iz pečice potrebujete le še skledo vaše najljubše solate.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)