1
Kvinojo dobro sperite pod tekočo vodo. V lonec nalijte vodo, dodajte kvinojo in malo soli. Zavrite in kuhajte na nizkem ognju približno 15 minut, dokler kvinoja ni kuhana in vsa voda izpari. Kvinojo odstavite in pustite, da se ohladi.
2
V ponvi segrejte olivno olje in na njem prepražite sesekljano čebulo, dokler ni steklasta. Dodajte sesekljan česen in nariban korenček. Pražite približno 5 minut, nato odstavite s štedilnika.
3
V veliki skledi zmešajte kuhano kvinojo, prepraženo zelenjavo, jajce, drobtine, sol, poper, česen v prahu in papriko v prahu. Dobro premešajte, dokler se sestavine ne združijo.
4
Z rokami oblikujte polpete iz mešanice.
5
V ponvi segrejte malo olja in na njem na srednji vročini pecite polpete s kvinojo približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso zlato-rjave barve.
6
Polpete postrezite vroče, lahko s solato ali omako po vaši izbiri.