Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polnjena paprika (filana paprika)

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
polnjena paprika (filana paprika)

Polnjene oz. filane paprike, klasika naših jedilnikov. Le kdo jih nima rad. Postrežene s pire krompirjem ali le rezino dobrega kruha. Slava jim.


Nasvet:
Pri pripravi polnjenih paprik lahko uporabite paprike drugih barv in tako klasično jed malo popestrite. Če se vam zgodi, da imate v omaki grudice, omako zmiksajte s paličnim mešalnikom in jo precedite, preden vanjo položite polnjene paprike.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polnjena paprika (filana paprika)

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 300 g mletega mešanega mesa
  • 3 paprike sorte babura
  • 2 - 3 žlici pšeničnega zdroba ali pest kuhanega riža
  • Peteršilj
  • Sol
  • Poper
  • 1 jajce
  • Mleti česen
  • Žlica sušene jušne zelenjave ali žlička zelenjavne osnove
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • Par centimetrov paradižnikovega koncentrata iz tube
  • Žlica ali dve moke
  • Žlička sladkorja
  • Mleta paprika

Navodila za uporabo:

1. Korak Paprike najprej operete, jim odrežete del s pecljem, ter previdno odstranite semenje. Pecljem obrežete semenjski del in jih prihranite za kuho.
2. Korak Notranjost paprik splaknete z vodo.
3. Korak V skledi zmešate nadev za filane paprike. Mesu dodate surov zdrob ali kuhan ohlajen riž, peteršilj, zelenjavno osnovo, sol, poper, mleti česen in surovo jajce.
4. Korak Dobro premešate z rokami, da so vse sestavine enakomerno razporejene po mesu.
5. Korak Z mesnim pripravkom napolnite paprike.
6. Korak Če ste uporabili zdrob, paprik ne polnite čisto do vrha, ker se bo med kuhanjem zdrob še napel.
7. Korak Napolnjene paprike pokrijte z izrezanimi peclji- pokrovčki in jih pokončno postavite v lonec.
8. Korak Če imate paprik manj, jih v lonec poležete. Zalijte s toliko vode, da so paprike prekrite.
9. Korak Vodo samo posolite in kuhajte 30 minut.
10. Korak Po tem času paprike vzemite iz lonca, tekočino pa prelijte v drugo posodo.
11. Korak V loncu na olju rahlo popražite moko, ji dodajte mleto papriko, sladkor, koncentrat in mezgo ter ob mešanju dolivajte vodo v kateri so se kuhale paprike.
12. Korak Dolivajte jo postopoma, med počasnim vretjem.
13. Korak Mešajte, da ne nastajajo grudice. Ko se vam zazdi, da je omaka prava, tako po gostoti kot tudi po okusu, vanjo položite polnjene paprike in kuhajte vsaj še pol ure, lahko tudi več.
14. Korak Če paprike niso v celoti pokrite z omako, kar se rado zgodi, ko kuhate manjšo količino paprik, jih občasno obrnite v loncu. Bodite previdni, da ne olupite vseh paprik z mesa.
15. Korak Omaka je prava, ko je kremna, gosta in na pogled žametna.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno