Pleskavica je imenitna zadeva, kjer lahko uporabite mnogo začimb in vsakič ustvarite drugačno kulinarično dobroto. Če pa ji dodate še domač kruh, bo užitek toliko bolj popoln.
Poznate rek: Dodajmo barve življenju? Mi pravimo: Dodajmo začimbe življenju.
Saj vem da veš:
Kvas ne sme priti v direkten stik s soljo, ker bo postal neaktiven. Za pripravo testa uporabite mlačno vodo, da bo testo prej vzhajalo. Voda nikakor ne sme biti vroča, ker uniči kvasovke. Če je testo, kljub porabi vse moke iz recepta, še vseeno lepljivo, mu lahko dodamo še malo moke, na koncu pa dodajamo le še olje. Ko mesimo testo oblito z žličko ali dvema olja, se vam ta ne bo packalo in ne bo preveč nasičeno z moko.
Meso za pripravo pleskavic je lahko mešano, goveje, perutninsko... po želji. Lahko si naredite tudi brezmesne polpete oziroma pleskavice. Količine uporabljenih začimb prilagodite svojemu okusu. Vsekakor lahko katero od začimb zamenjate, če jo ne marate, nikakor pa je ne zamenjajte, če jo samo ne poznate. Širite si obzorja okusov.
Iz naštetih sestavin, boste pripravili pleskavice pod testom za tri osebe.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)