Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pleskavica pod testom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22
pleskavica pod testom

Pleskavica je imenitna zadeva, kjer lahko uporabite mnogo začimb in vsakič ustvarite drugačno kulinarično dobroto. Če pa ji dodate še domač kruh, bo užitek toliko bolj popoln. Poznate rek: Dodajmo barve življenju? Mi pravimo: Dodajmo začimbe življenju.


Saj vem da veš:
Kvas ne sme priti v direkten stik s soljo, ker bo postal neaktiven. Za pripravo testa uporabite mlačno vodo, da bo testo prej vzhajalo. Voda nikakor ne sme biti vroča, ker uniči kvasovke. Če je testo, kljub porabi vse moke iz recepta, še vseeno lepljivo, mu lahko dodamo še malo moke, na koncu pa dodajamo le še olje. Ko mesimo testo oblito z žličko ali dvema olja, se vam ta ne bo packalo in ne bo preveč nasičeno z moko.

Meso za pripravo pleskavic je lahko mešano, goveje, perutninsko... po želji. Lahko si naredite tudi brezmesne polpete oziroma pleskavice. Količine uporabljenih začimb prilagodite svojemu okusu. Vsekakor lahko katero od začimb zamenjate, če jo ne marate, nikakor pa je ne zamenjajte, če jo samo ne poznate. Širite si obzorja okusov.

Iz naštetih sestavin, boste pripravili pleskavice pod testom za tri osebe.


Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pleskavica pod testom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22

Sestavine:

  • posodo za pripravo testa
  • ponev za pleskavice
  • pečico
  • štedilnik
  • vilice
  • lopatko
  • pekač
  • peki papir
  • 300 g mletega mešanega mesa
  • 300 g moke
  • 1/3 kocke kvasa
  • 1 dl olja
  • sol
  • sladkor
  • kurkumo
  • muškatni orešček
  • piment
  • mleti poper
  • mleti česen
  • peteršilj
  • mleta sladka rdeča paprika
  • po želji čili ali druga pekoča začimba ali začimbna mešanica

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej se lotimo testa. Pripravimo kvasec. Torej, zmešamo kvas, nekaj moke, nekaj sladkorja in žlico ali dve vode. Počakamo, da kvasec vzhaja. Pripravimo ostalo moko. Po obodu jo posolimo, v sredino pa naredimo jamico, kamor bomo dodali kvasec. Vzhajan kvasec zlijemo v jamico in med mešanjem počasi dodamo toliko vode, da ostane še nekaj moke, s katero bomo zamesili testo. Porabili bomo približno 1-2 dl mlačne vode. Ko zamesimo testo, ga pustimo vzhajati.
2. Korak Med tem, ko testo vzhaja, bomo pripravili pleskavice. Mletemu mesu dodamo naštete začimbe in sol po okusu. Mesno maso dobro premešamo z vilicami, da ne bo preveč zbita. Masi lahko dodamo 1 čajno žličko olja. Iz mase oblikujemo tanke polpete, pleskavice.
3. Korak Popečemo jih na ponvi z vročim oljem. Še vroče pleskavice položimo na pekač, pokrit s peki papirjem.
4. Korak Vzhajano testo razdelimo na tri enakomerne dele in jih s prsti oblikujemo v ploščate kroge, malo večje kot so pleskavice. S testom prekrijemo pleskavice in jih damo v ogreto pečico. Pečemo jih 30 minut na 200 stopinj Celzija.
5. Korak Pečene pleskavice pod testom postrežemo z različnimi prilogami kot je recimo: solata, narezano zelje, čebula, ajvar, gorčica, majoneza, paradižnik, redkvice, ribano korenje, kisla smetana in podobno. Uživamo jih z rokami, kot sendvič, tople ali hladne.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno