Okusna omaka iz arašidovega masla za piščanca bo bogata, kremasta in hranljiva.
Recept po katerem piščanec z arašidi pripravljen hitro in enostavno, je idealen za hiter večerni obrok med tednom. Všeč vam bo!
Zakaj sploh piščanec z arašidi?
Mehki kosi piščanca, ki plavajo v globokem bazenu arašidove omake, bodo navdušili vaše brbončice.
Omaka obljubi enostavno pripravo, ki naravnost poka od slastnega okusa po arašidih.
Recept brez sladkorja: v celotnem receptu uporabite le eno žlico medu.
Še par nasvetov, da bo piščanec z arašidi res navdušil:
Kose piščanca marinirajte z nekaj sojine omake. Mariniranje je postopek, ki daje piščancu veliko okusa.
- Uporabite piščančja stegna. Lahko uporabite tudi piščančja prsa. Toda stegna so bolj sočna in bolj okusna, zato priporočamo uporabo piščančjih stegn.
- Čebula, česen in ingver = popoln okus piščanca.
- BAM mešanica začimb za perutnino: kot že ime samo pove – namenjena začinjanju perutninskega mesa (puran, piščanec, gos, raca). Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame.