Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščanec z arašidi

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
piscanec z arasidi in arasidovim maslom se slisi kot malo cudna kombinacija okusov a obljublja osupljivo okusen recept za vecerjo ki bo vsec celotni druzini

Okusna omaka iz arašidovega masla za piščanca bo bogata, kremasta in hranljiva. Recept po katerem piščanec z arašidi pripravljen hitro in enostavno, je idealen za hiter večerni obrok med tednom. Všeč vam bo!

Zakaj sploh piščanec z arašidi?

Mehki kosi piščanca, ki plavajo v globokem bazenu arašidove omake, bodo navdušili vaše brbončice. Omaka obljubi enostavno pripravo, ki naravnost poka od slastnega okusa po arašidih.


Recept brez sladkorja: v celotnem receptu uporabite le eno žlico medu.


Še par nasvetov, da bo piščanec z arašidi res navdušil: Kose piščanca marinirajte z nekaj sojine omake. Mariniranje je postopek, ki daje piščancu veliko okusa.

  • Uporabite piščančja stegna. Lahko uporabite tudi piščančja prsa. Toda stegna so bolj sočna in bolj okusna, zato priporočamo uporabo piščančjih stegn.
  • Čebula, česen in ingver = popoln okus piščanca.
  • BAM mešanica začimb za perutnino:  kot že ime samo pove – namenjena začinjanju perutninskega mesa (puran, piščanec, gos, raca). Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščanec z arašidi

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 8 piščančjih beder brez kosti in kože
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica olja
  • ½ srednje velike čebule, drobno sesekljane
  • 3 stroki česna, drobno sesekljani
  • 1 žlica mletega ingverja
  • morska sol (po okusu)
  • BAM mešanica za perutnino
  • ½ skodelice naravnega arašidovega masla
  • 425 g pasiranega paradižnika
  • 235 ml piščančje juhe
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička mletega koriandra
  • ščep popra

Navodila za uporabo:

1. Korak

Piščančja bedra narežemo na koščke in jih damo v večjo skledo. Dodajte sojino omako in premešamo. Pustimo, da se piščanec marinira, medtem ko sesekljamo čebulo in pripravimo omako.

2. Korak

V srednje veliki posodi za mešanje zmešajte vse sestavine omake iz arašidovega masla.

3. Korak

V veliki ponvi segrejte olje. V ponev dodajte piščanca s sojino omako in BAM mešanico za perutnino. Pustite, da se kuha 5 minut, nato obrnite kose piščanca in pustite, da se kuha še 5 minut. Če bo po tem času piščanec še surov, ga pražite še toliko časa, da porjavi.

4. Korak V ponev dodamo čebulo in pustimo, da se kuha tri minute ali dokler ni prozorna. Dodamo česen in ingver, ter kuhamo še 1 minuto.
5. Korak

V ponev vlijemo omako iz arašidovega masla in pustimo toliko časa, da se začne nekoliko zgostiti, to je približno 3 minute. Po okusu začinimo s soljo in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno