Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančji curry z zelenjavo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
piscancji curry z zelenjavo

Kari se ponaša s popolnim ravnovesjem aromatičnih začimb garam masala, dišečih zelišč in kančkom vročine, zato je vsak grižljaj eksplozija poživljajočih okusov. Prepusti se nežnemu piščancu, hrustljavi zelenjavi in bogati, dišeči karijevi omaki, ki bo tvoje brbončice popeljala na živahne ulice Indije. V kombinaciji s parjenim rižem ali toplim kruhom naan bo ta izvrstna jed zagotovo zadovoljila tvoje želje in te pustila v želji po še.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančji curry z zelenjavo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 500 gramov piščanca, narezanega na koščke
  • 1 čebula
  • 150 gramov pretlačenega paradižnika
  • 2 korenji
  • 100 gramov krompirja
  • 2 papriki
  • 50 gramov zelenega graha
  • 4 stroki česna
  • Nariban košček ingverja
  • 2 zelena čilija, prerezana po dolžini
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 žlici BAM garam masale
  • 1 žlica mlete kumine
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 čajna žlička kurkume v prahu
  • 1 žlička rdečega čilija v prahu
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke črnega popra
  • 1 skodelica vode
  • Sveži listi koriandra, za okras

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi ali loncu na srednji temperaturi segrejemo rastlinsko olje. Dodamo čebulo in jo podušimo do zlato rjave barve.podušimo do zlato rjave barve.

2. Korak

Dodamo sesekljan česen, nariban ingver in narezane zelene čilije. Dušimo še minuto, da se začuti vonj.

3. Korak

V ponev dodamo koščke piščanca in jih pečemo, dokler se z vseh strani rahlo ne zapečejo.Zmanjšamo temperaturo ter dodamo BAM  garam masalo, mleto kumino, mleti koriander, kurkumo v prahu, rdeči čili v prahu, sol in črni poper. Dobro premešamo, da piščanca enakomerno obložimo z začimbami.

4. Korak

V ponev dodamo paradižnikov pire in kuhamo nekaj minut, dokler se olje ne loči od masale.V ponev dodamo na kocke narezano korenje, krompir, papriko in zeleni grah. Vse skupaj premešamo.

5. Korak

Prilijemo vodo, pokrijemo ponev in kuhamo približno 20-25 minut oziroma dokler piščanec in zelenjava nista skuhana.

6. Korak

Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo. Kari okrasimo s svežimi listi koriandra.Postrežemo vroče s parjenim rižem ali kruhom naan. Mmm, naš piščančji curry s pisano zelenjavo je pripravljen za uživanje!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €

O avtorju

Teja .
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno