1
V veliki ponvi ali loncu na srednji temperaturi segrejemo rastlinsko olje. Dodamo čebulo in jo podušimo do zlato rjave barve.podušimo do zlato rjave barve.
2
Dodamo sesekljan česen, nariban ingver in narezane zelene čilije. Dušimo še minuto, da se začuti vonj.
3
V ponev dodamo koščke piščanca in jih pečemo, dokler se z vseh strani rahlo ne zapečejo.Zmanjšamo temperaturo ter dodamo BAM garam masalo, mleto kumino, mleti koriander, kurkumo v prahu, rdeči čili v prahu, sol in črni poper. Dobro premešamo, da piščanca enakomerno obložimo z začimbami.
4
V ponev dodamo paradižnikov pire in kuhamo nekaj minut, dokler se olje ne loči od masale.V ponev dodamo na kocke narezano korenje, krompir, papriko in zeleni grah. Vse skupaj premešamo.
5
Prilijemo vodo, pokrijemo ponev in kuhamo približno 20-25 minut oziroma dokler piščanec in zelenjava nista skuhana.
6
Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo. Kari okrasimo s svežimi listi koriandra.Postrežemo vroče s parjenim rižem ali kruhom naan. Mmm, naš piščančji curry s pisano zelenjavo je pripravljen za uživanje!