Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pesto z baziliko (recept)

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
pesto z baziliko (recept)

Pesto genovese je zelo znana italijanska začimbna omaka oziroma pasta, ki je ime dobil po mestu Genova. V originalu je narejen iz mešanice bazilike, semen pinje – pinjol, olivnega olja, parmezana, soli in česna.  Odlično se prilega k testeninam, na pico, h kuhanemu krompirju, prikuham iz paradižnika, lahko pa jo uporabimo tudi kot namaz za popečene kruhke.


*Recept zadostuje za približno 3 – 4 porcije testenin.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 2 stroka česna ali BAM česen v prahu
  • sol, poper
  • 1 jedilno žlico pinjol (po želji lahko nadomestimo z indijskimi oreščki)
  • približno 50 g listov bazilike (v skrajnem primeru lahko uporabite tudi posušeno baziliko v razmerju 3:1)
  • 3 jedilne žlice naribanega parmezana
  • 0,5 dcl olivnega olja
  • sol limone
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Olupimo česen, nasekljamo baziliko in naribamo parmezan.
2
Sestavine po navedenem vrstnem redu dodajamo v marmorni terilnik in jih počasi stremo s tolkalom. Pasto še hitreje pripravimo, če damo sestavine v sekljalnik in jih grobo zmeljemo. Po želji lahko v pesto dodamo še nekaj kapljic limone.
3
Pesto lahko shranimo v steklen kozarček, ki ga lahko nato nekaj dni hranimo v hladilniku. Brez težav lahko pripravimo tudi večjo količino pesta, ki pa ga nato shranimo v zamrzovalniku. Predlagamo izvrstno rešitev za doziranje: v zip vrečke z zajemalko prenesemo nekaj pesta, zapremo vrečko in položimo v skrinjo, na ravno površino. Pesto se bo tako enakomerno razporedil po vsej vrečki. Ko bomo naslednjič potrebovali omako, jo enostavno vzamemo iz zamrzovalnika, ter na rezalni deski z nožem odrežemo »del« pesta, ki ga potrebujemo.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
10,70 €9,63 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno