Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljša domača pica recept

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
najboljsa domaca pica recept

Poznamo mnogo različnih pic, zelenjavnih, mesnih, morskih, pa tudi takih, katere kombinacije nam niso tako poznane, a so prav tako izredno dobrega okusa. Priprava najboljše domače pice vključuje nekaj ključnih korakov in tehnik. V tem receptu razkrivamo pomembne napotke, ki ti bodo v pomoč pri ustvarjanju najboljše domače pice.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Najboljša domača pica recept

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 300 g Mlinotest moke Manitoba „00“
  • 1 čajna žlička instantnega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1,2 dcl mlačne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • sir Mozzarella (zdrobljen ali narezan na rezine)
  • poljubni dodatki (npr. feferoni, gobe, paprika, čebula, olive)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešamo moko, kvas, sladkor in sol.

2. Korak Suhim sestavinam postopoma dodajamo toplo vodo in oljčno olje.
3. Korak Mešamo, dokler se testo ne začne združevati.
4. Korak Testo prenesemo na pomokano površino in ga gnetemo približno 5-7 minut, da postane gladko in elastično.
5. Korak

Testo damo v namaščeno skledo, jo pokrijemo s čisto kuhinjsko brisačo in pustimo vzhajati na toplem mestu 1-2 uri oziroma dokler ne naraste do dvojne velikosti.

1. Korak V manjši ponvi na srednji temperaturi segrejemo žlico olivnega olja.
2. Korak Dodamo BAM česen v prahu in ga pražimo minuto.
3. Korak Prilijemo zdrobljen paradižnik, posušen origano, BAM baziliko, sol in poper.
4. Korak Omako med občasnim mešanjem kuhamo približno 15-20 minut, dokler se ne zgosti. Dodamo 1 čajno žličko BAM mešanice začimb Pica & Pašta.
5. Korak

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo (običajno okoli 260 °C). Če imamo kamen za pico ali pekač, ga med segrevanjem postavimo v pečico, da se lepo segreje.

1. Korak Ko je testo vzhajano, ga pretlačimo in razdelimo na želene dele.
2. Korak Na pomokani površini testo razvaljamo v želeno debelino in obliko.
3. Korak Testo prenesemo na pekač, obložen s peki papirjem.
4. Korak

Testo v tankem sloju premažemo z omako za pico in pustimo majhen rob za skorjo.    

5. Korak

Omako izdatno posujemo s sirom Mozzarela.

6. Korak

Dodamo svoje najljubše dodatke (pršut, papriko, svež paradižnik idr.) in jih enakomerno porazdelimo.

1. Korak

Pico previdno prenesemo (s peki papirjem, če uporabljamo pekač) na segret kamen za pico, ali na pekač.

2. Korak

Pečemo približno 10 do 15 minut oziroma dokler se skorja zlatorjavo obarva, sir pa se mehurčkasto in rahlo zapeče.

1. Korak Pico vzamemo iz pečice in jo pustimo počivati nekaj minut, da se ohladi.
2. Korak Za večjo svežino pico potresemo s sveže sesekljanimi zelišči, kot sta bazilika ali peteršilj.
3. Korak Narežemo na rezine in postrežemo še vroče.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
9,63 €

O avtorju

Teja .
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno