Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljša domača pica recept

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13
najboljsa domaca pica recept

Poznamo mnogo različnih pic, zelenjavnih, mesnih, morskih, pa tudi takih, katere kombinacije nam niso tako poznane, a so prav tako izredno dobrega okusa. Priprava najboljše domače pice vključuje nekaj ključnih korakov in tehnik. V tem receptu razkrivamo pomembne napotke, ki ti bodo v pomoč pri ustvarjanju najboljše domače pice.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 300 g Mlinotest moke Manitoba „00“
  • 1 čajna žlička instantnega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1,2 dcl mlačne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • sir Mozzarella (zdrobljen ali narezan na rezine)
  • poljubni dodatki (npr. feferoni, gobe, paprika, čebula, olive)

Navodila za uporabo:

1
V veliki skledi zmešamo moko, kvas, sladkor in sol.
2
Suhim sestavinam postopoma dodajamo toplo vodo in oljčno olje.
3
Mešamo, dokler se testo ne začne združevati.
4
Testo prenesemo na pomokano površino in ga gnetemo približno 5-7 minut, da postane gladko in elastično.
5
Testo damo v namaščeno skledo, jo pokrijemo s čisto kuhinjsko brisačo in pustimo vzhajati na toplem mestu 1-2 uri oziroma dokler ne naraste do dvojne velikosti.
1
V manjši ponvi na srednji temperaturi segrejemo žlico olivnega olja.
2
Dodamo BAM česen v prahu in ga pražimo minuto.
3
Prilijemo zdrobljen paradižnik, posušen origano, BAM baziliko, sol in poper.
4
Omako med občasnim mešanjem kuhamo približno 15-20 minut, dokler se ne zgosti. Dodamo 1 čajno žličko BAM mešanice začimb Pica & Pašta.
5
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo (običajno okoli 260 °C). Če imamo kamen za pico ali pekač, ga med segrevanjem postavimo v pečico, da se lepo segreje.
1
Ko je testo vzhajano, ga pretlačimo in razdelimo na želene dele.
2
Na pomokani površini testo razvaljamo v želeno debelino in obliko.
3
Testo prenesemo na pekač, obložen s peki papirjem.
4
Testo v tankem sloju premažemo z omako za pico in pustimo majhen rob za skorjo.    
5
Omako izdatno posujemo s sirom Mozzarela.
6
Dodamo svoje najljubše dodatke (pršut, papriko, svež paradižnik idr.) in jih enakomerno porazdelimo.
1
Pico previdno prenesemo (s peki papirjem, če uporabljamo pekač) na segret kamen za pico, ali na pekač.
2
Pečemo približno 10 do 15 minut oziroma dokler se skorja zlatorjavo obarva, sir pa se mehurčkasto in rahlo zapeče.
1
Pico vzamemo iz pečice in jo pustimo počivati nekaj minut, da se ohladi.
2
Za večjo svežino pico potresemo s sveže sesekljanimi zelišči, kot sta bazilika ali peteršilj.
3
Narežemo na rezine in postrežemo še vroče.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
10,70 €9,63 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno