Musaka iz krvavic
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
17
|
|
Krvavice so zimske kraljice. Ker pa je zima že zapustila naše koledarje, je morda pravi čas, da porabimo še zadnje kose iz naše zaloge. Da ne bodo pripravljene na klasični način, vam tokrat predlagamo recept za musako iz krvavic.
*za okvirno 3 - 4 osebe
Krvavice pripravljene v musaki so super rešitev za tiste, ki pri takšnih jedeh neradi pojejo ovoj, prav pridejo pa tudi v primeru, ko morate nahraniti več lačnih ust, krvavico pa imate le eno. Z dodatkom ostalih sestavin se količina in kalorična vrednost poviša, sam okus pa ostane enak.
Kot zanimivost pa še to: krvavice niso povsod enake! Njihova sestava je različna glede na njihov izvoz in že v Sloveniji se močno razlikujejo med regijami. Ne samo po odstotkih dodanih surovin, temveč tudi po dodatnih sestavinah kot so ajdova kaša, ješprenj, riž ali ovsena kaša, dodajajo pa se tudi zelo različne mešanice začimb. Krvavice poznajo tudi drugje po svetu - Britanci in Irci, od koder naj bi krvavice izvirale, jim recimo rečejo Black Pudding in predstavljajo nepogrešljiv del njihovega zajtrka.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)