Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Musaka iz krvavic

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
musaka iz krvavic

Krvavice so zimske kraljice. Ker pa je zima že zapustila naše koledarje, je morda pravi čas, da porabimo še zadnje kose iz naše zaloge. Da ne bodo pripravljene na klasični način, vam tokrat predlagamo recept za musako iz krvavic. 

*za okvirno 3 - 4 osebe





Krvavice pripravljene v musaki so super rešitev za tiste, ki pri takšnih jedeh neradi pojejo ovoj, prav pridejo pa tudi v primeru, ko morate nahraniti več lačnih ust, krvavico pa imate le eno. Z dodatkom ostalih sestavin se količina in kalorična vrednost poviša, sam okus pa ostane enak.


Kot zanimivost pa še to: krvavice niso povsod enake! Njihova sestava je različna glede na njihov izvoz in že v Sloveniji se močno razlikujejo med regijami. Ne samo po odstotkih dodanih surovin, temveč tudi po dodatnih sestavinah kot so ajdova kaša, ješprenj, riž ali ovsena kaša, dodajajo pa se tudi zelo različne mešanice začimb. Krvavice poznajo tudi drugje po svetu - Britanci in Irci, od koder naj bi krvavice izvirale, jim recimo rečejo Black Pudding in predstavljajo nepogrešljiv del njihovega zajtrka.  


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Musaka iz krvavic

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • pečica
  • štedilnik
  • posoda za mešanje nadeva
  • lonec za kuhanje krompirja
  • pekač
  • lupilnik ali nož
  • 1 veliko krvavico z repom
  • 250 g nepasirane skute
  • vrečko ribanega sira
  • 2 jajci
  • drobnjak
  • majaron
  • peteršilj
  • mleti česen
  • sol po potrebi
  • maščobo za pekač
  • 3 velike krompirje

Navodila za uporabo:

1. Korak Krompir operemo, olupimo in narežemo na rezine, debele par milimetrov.
2. Korak Rezine položimo v lonec, zalijemo z vodo, solimo in samo zavremo. Na takšen način krompir skuhamo le do polovice, saj v sami musaki ni toliko tekočine, da bi se dovolj spekel v pečici, brez da bi ob tem izsušil krvavico.
3. Korak Tako pripravljen krompir porazdelimo na dno namaščenega pekača.
4. Korak Medtem nadev krvavice stisnemo iz ovoja v posodo v kateri bomo mešali nadev za našo musako. V skledo dodamo še preostale sestavine, torej: skuto, polovico ribanega sira, jajci in začimbe. Po potrebi dodamo sol. Sestavine dobro premešamo kar z rokami in jih lepo stiskamo v pest, da se resnično dobro prepletejo.
5. Korak Tako premešan nadev nato enakomerno razporedimo preko krompirja.
6. Korak Po vrhu potresemo še drugo polovico ribanega sira. 
7. Korak Pekač položimo v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija za 45 do 55 minut, odvisno kako zapečen sir imamo radi.
8. Korak Pečeno musako iz krvavic postrežemo takoj, kot prilogo predlagamo skledo priljubljene solate, kislo zelje ali kislo repo. Ostanke lahko brez težav pogrejemo še za večerjo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno