Sestavine:
- 60 ml pomarančnega soka
- 1/2 čajne žličke pomarančne lupine
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- 2 žlici rastlinskega olja
- rdeča čili omaka
- 2 stroka česna ali BAM česen v prahu
- 2 kilograma izbranega mesa
- alumunijasta folija
Zrezek na žaru je mariniran v kombinaciji sladkih, začinjenih in citrusnih okusov, peka na žaru pa mu doda piko na i.
Priprava je zelo enostavna, zrezek pa bo poln neverjetnega okusa. Recept je sicer pripravljen za peko na žaru, a sem ga prilagodila tako, da ga lahko pripravite tudi v litoželezni posodi.
Ne glede na to, kako boste spekli svoj najljubši kos mesa, je potrebno upoštevati štiri pomembna pravila:
Kako se odločiti za pravi kos mesa, si preberite tukaj.
Vse sestavine za marinado položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče zatesniti in dobro premešajte. Dodajte izbrano meso zrezek. Vse skupaj pustite v hladilniku vsaj 4 ure ali do čez noč.
Žar segrejte in rešetke ali ploščo za peko dobro naoljite. Postopek za pripravo zrezka v litoželezni ponvi je enak. pazite le, da je ponev zelo segreta preden v njo položite steak.
Zrezek na žaru pecite od 4 do 7 minut na stran, odvisno od debeline in želene pripravljenosti.
Odstranite z žara, odstavite in pustite počivati par minut. Zrezek nato narežite in postrezite. Za dodatni okus, lahko uporabite tudi BAM mešanico BBQ: Über Alles.