Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Marinada z rdečo čili omako

 • (1)
 • Čas priprave: 15 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7
marinade ki jih pripravimo pravilno in uporabimo v zmernih kolicinah lahko omehcajo meso mu dodajo socnost in izboljsajo okus

Pravilno pripravljene marinade lahko omehčajo meso in izboljšajo okus hrane.

Marinade, ki jih pripravimo pravilno in uporabimo v zmernih količinah, lahko omehčajo meso, mu dodajo sočnost in izboljšajo okus. Prav tako lahko mariniranje omehča še tako žilave kose mesa.

Kaj pa sploh pomeni beseda mariniranje?

Mariniranje je postopek namakanja mesa ali zelenjave v začinjeni tekočini, imenovani marinada. Postopek opravimo pred peko oziroma kuhanjem.

Za pripravo marinade se pogosto uporablja kislino (kot je kis ali sok citrusov) ali encim (kot so mango, papaja ali kivi) za izboljšanje okusa in spremembo teksture. Kislina ali encim v marinadi povzroči oslabitev mesnega tkiva, vendar je potrebno mariniranje prilagoditi izbranemu kosu mesa ali zelenjave. V nasprotnem primeru bo meso postalo kašasto in suho.

Marinade, ki jih pripravimo pravilno in uporabimo v zmernih količinah, lahko omehčajo meso, mu dodajo sočnost in izboljšajo okus.

Dobro pripravljena marinada ima pravo ravnovesje kisline, olja in začimb.

Brez katerih sestavin ni dobre marinade?

Sol, najprej z osmozo izvleče tekočino iz mesa; nato se slanica (mešanica mesne tekočine in soli) ponovno absorbira v meso pri tem pa razgrajuje mišične strukture.

Če v marinado dodamo čebulo ali česen, bosta s pomočjo vskravanja slanice  svoje arome porinila pod površino mesa.

V marinado dodajamo tudi olja, ki se uporabljajo za prenos okusov topnih v maščobah. To so naprimer: zelišča, čili in druge začimbe.

Kakšen pa je postopek priprave marinade?

Obstaja neskončno število načinov za pripravo lastne marinade. Z le nekaj osnovnimi izdelki iz shrambe lahko mesu in zelenjavi sicer običajnega okusa dodate ogromno okrepitev okusa.

Mi smo se tokrat odločili za marinado z rdečo čili omako. Marinada je tako primerna pri pripravi piščanca, svinjine, kozic ali tofuja. Mariniramo vsaj eno uro (ali čez noč). Dodatno pa lahko okus obogatimo še z BAM mešanico Aglio & Pepperoncino. Aglio & Peperoncino je z občutkom pripravljena mešanica iz različnih mediteranskih zelišč, ki ji dajejo svež in bogat okus. Struktura mešanice je drugačna, kot smo je vajeni, saj sestavine niso zmlete v prah. Vidimo lahko prepletajoče se barve, ki nam omogočajo, da v mešanici prepoznamo posamezne sestavine. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj – dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Marinada z rdečo čili omako

 • Čas priprave: 15 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 7

Sestavine:

 • dva nasekljana stroka česna
 • dve žlici mletega ingverja
 • 110 ml rdeče čili omake
 • 60 ml sojine omake
 • 1 žlica sezamovega olja
 • 1 žlica rjavega sladkorja
 • BAM mešanica Aglio & Pepperoncino

Navodila za uporabo:

1. Korak

Postopek je popolnoma enostaven. Vse sestavine zmešamo in v njih namočimo izbran kos mesa, kozic ali tofuja. Mariniramo vsaj eno uro, najbolje pa je marinirati čez noč.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno