Začini svoj nakup! 🌶️ Uporabi kodo TENOFF in prihrani 10% pri črnem popru v prahu.

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Losos z zelenjavo na posteljici iz rukole

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
losos z zelenjavo na posteljici iz rukole

Losos na posteljici iz rukole - okusen in lahek obrok, ki si ga lahko brez slabe vesti privoščimo tudi za večerjo. Pri pripravi moramo biti pozorni na zadostno količino začimb, da jed na koncu ni preveč pusta. Vaja dela mojstra ;)




Pa dober tek!

Recept nam je poslal Tomaž P.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Losos z zelenjavo na posteljici iz rukole

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • file lososa (najbolje je svežega, lahko tudi zmrznjenega)
  • rukola
  • limona
  • česen
  • češnjev paradižnik
  • rdeča paprika (bolši so šparglji, vendar smo izven sezone, zato paprika)
  • parmezan
  • začimbe (sol, poper, bazilika)
  • olivno olje

Navodila za uporabo:

1. Korak

Najprej pripravimo vse sestavine.

2. Korak Rukolo operemo, odcedimo, lepo oblikujemo in postavimo na krožnik.
3. Korak Po rukoli potresemo parmezan, čez pa pokapamo še olivno olje in limono.
4. Korak Nekaj limone narežemo na kolobarje za dodatek ali dekoracijo.
5. Korak Tako – vse je pripravljeno na začetek.
6. Korak Češnjeve paradižnike uporabimo kot prilogo, zato jih prerežemo na polovičke.
7. Korak V ponev dodamo olivno olje, ga rahlo segrejemo in na njem popražimo paradižnike. Zraven lahko dodamo tudi cel česen – da odda aromo – če pa imate zelo radi njegov okus, ga lahko nasekljate in pražite poleg paradižnikov.
8. Korak Paradižnike posolimo in popramo. Dodamo lahko še druge začimbe, še posebej dobro zraven paše bazilika.
9. Korak Ko so paradižniki dovolj prepraženi (pazimo, da ne padejo povsem skupaj), jih zložimo na krožnik poleg rukole.
10. Korak Prav tako popražimo še papriko, ki smo jo pred tem narezali na dolge rezine.
11. Korak Papriko začinimo po okusu.
12. Korak Ko je paprika zmehčana, a še vedno ohranja strukturo, jo zložimo na posteljico iz rukole.
13. Korak Sedaj manjka le še losos. ;)
14. Korak Lososov file moramo dobro osušiti. To storimo tako, da file položimo na papirnato brisačko in ga z vseh strani popivnamo.
15. Korak

File moramo dobro začiniti s soljo, saj je drugače brez okusa.

*Zraven se zelo dobro poda tudi limonski poper.

16. Korak

Popečemo ga na olju na zelo preprost način; v ponvi segrejemo olje, file položimo na olje in ga tako pustimo približno 4 minute. Spodnja polovica se bo lepo obarvala. Po 4 – 5 minutah ga obrnemo in še na drugi strani pečemo približno 4 minute. Vmes fileja ni potrebno premikati.

17. Korak Po 10 minutah skupnega pečenja, bi moral biti file ravno prav pečen – imeti mora rahlo hrustljavo skorjo(*seveda je pečenje odvisno tudi od debeline kosa).
18. Korak Lososa prenesemo na posteljico iz rukole in paprike.
19. Korak

Kot dekoracijo dodamo še limono, po želji pa lahko file še dodatno pokapamo z limoninim sokom.

* Po želji lahko poleg uporabimo tudi balzamični kis ali balzamično glazuro.

20. Korak

Jed je pripravljena. :)

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno