Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kumare v omaki s svinjino

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26
kumare v omaki s svinjino

Sezona kumaric je na višku. Sedaj je pravi čas, da si pripravite ozimnico iz vloženih kumaric. Kaj pa narediti s tistimi kumarami, ki so vas nekoliko prehitele in so prevelike za v kozarec? V solati ste se jih že preobjedli? Potem si naredite omako, po kateri si boste obliznili vse prste!




Kumare v omaki so odlična samostojna jed s kruhom, ob njej pa boste uživali tudi z dodatkom porcije pire krompirja. 


Dobro je vedeti:

  • Kumare ponavadi grenijo, če je poletje presuho. Zato poskrbite, da bodo vedno zalite.
  • Odcejene in ožete kumare so težje prebavljive.
  • Kot skoraj vsa zelenjava in sadje, so tudi kumare najbolj zdrave, če jih uživamo presne.
  • Sveže iztisnjen sok iz kumar je odličen izotonični napitek.
  • Če ste zvečer na zabavi preveč popili, se s kosom kumare lahko ognete jutranjemu mačku.
  • Pred spanjem pojejte kos kumare. Vitamin B in elektroliti bodo poskrbeli za ravnovesje v vašem telesu.
  • Kumara izboljša zadah v ustih.
  • Rezino kumare za 30 sekund pritisnemo z jezikom na nebo. Sokovi bodo uničili bakterije, ki so odgovorne za slab zadah.
  • Kumare so odličen čistilec našega telesa.
Recept je prispevala Monika.



Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kumare v omaki s svinjino

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26

Sestavine:

  • nož
  • lupilec
  • žličko da izdolbemo semenje
  • desko
  • ponev
  • štedilnik
  • kuhalnico
  • 4 svinjske zrezke
  • 2 čebuli
  • 2 srednji kumari
  • 1 paradižnik
  • 3 manjše korenčke
  • 1 dcl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • mleti česen
  • šetraj

Navodila za uporabo:

1. Korak Olupimo čebulo in jo narežemo na majhne kocke.
2. Korak Kumaro operemo, olupimo in ji izdolbemo semenje z žličko. Na straneh vedno poskusimo, če slučajno kumara ni grenka. Če je okusna, jo naribamo na tanke lističe.
3. Korak Paradižnik operemo in narežemo na manjše kose. Korenje olupimo in narežemo na kolobarje.
4. Korak Svinjske zrezke najprej popečemo do gotovega v ponvi.
5. Korak Zrezke nato odstranimo in v isti ponvi popražimo čebulo.
6. Korak Rahlo popraženi čebuli dodamo kumare, paradižnik,korenje, sol in začimbe. Zalijemo s toliko vode, da je zelenjava pokrita. Kuhamo do mehkega, da se čebula, paradižnik in kumare razpustijo. Dlje vre, bolj je razkuhano, boljši okus dobimo. 
7. Korak Kuhani zelenjavi dodamo sladko smetano in jo eno tretjino zmiksamo, da bo omaka bolj gosta. Dodamo še popečene svinjske zrezke in kuhamo še 5-10 minut, da se zrezki pregrejejo in navzamejo okusa. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno