V Indiji si pripravljajo začinjene krompirjeve palačinke kar za zajtrk. Njihova priprava je preprosta in zelo hvaležna, če smo prejšnji dan naredili preveč pire krompirja za kosilo.
Njihov okus je popoln. Vsaka začimba jim da svojo noto in skupaj se povežejo v zanimivo kulinarično izkušnjo. Začimbe so super! Uporabite svojo mešanico in si pripravite palačinke čisto po vašem okusu. Drznite si. Danes pa jih poskusite pripraviti z našim izborom začimb.
Pečene palačinke odlagajte na papirnate brisače, da se odstrani odvečna maščoba. Palačinke postrezite tople ali hladne. Lahko so samostojna jed, z dodatkom sklede sezonske solate, lahko pa služijo kot okusna priloga.
Saj vem da veš
Količino začimb prilagodite svojemu okusu.
Pire krompir dobro premešajte, da ne bo večjih grudic v masi. Lahko si pomagate tudi s paličnim mešalnikom.
Količine v receptu bodo nahranile 2- 3 osebe, odvisno od tega ali boste jedli palačinke samostojno ali kot prilogo.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)