Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Krompirjeve palačinke

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
krompirjeve palacinke

V Indiji si pripravljajo začinjene krompirjeve palačinke kar za zajtrk. Njihova priprava je preprosta in zelo hvaležna, če smo prejšnji dan naredili preveč pire krompirja za kosilo. Njihov okus je popoln. Vsaka začimba jim da svojo noto in skupaj se povežejo v zanimivo kulinarično izkušnjo. Začimbe so super! Uporabite svojo mešanico in si pripravite palačinke čisto po vašem okusu. Drznite si. Danes pa jih poskusite pripraviti z našim izborom začimb.




Pečene palačinke odlagajte na papirnate brisače, da se odstrani odvečna maščoba. Palačinke postrezite tople ali hladne. Lahko so samostojna jed, z dodatkom sklede sezonske solate, lahko pa služijo kot okusna priloga.  



Saj vem da veš
Količino začimb prilagodite svojemu okusu.

Pire krompir dobro premešajte, da ne bo večjih grudic v masi. Lahko si pomagate tudi s paličnim mešalnikom.

Količine v receptu bodo nahranile 2- 3 osebe, odvisno od tega ali boste jedli palačinke samostojno ali kot prilogo. 



Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Krompirjeve palačinke

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • posodo za mešanje sestavin
  • ponev
  • štedilnik
  • lopatko
  • mešalnik
  • papirnate brisače
  • 200 g pire krompirja
  • 3 jajca
  • kurkuma
  • muškatni orešček
  • mleti poper
  • mleti česen
  • piment
  • mleta rdeča paprika
  • 2 žlici pšeničnega zdroba

Navodila za uporabo:

1. Korak Pire krompir naj bo hladen, ko ga boste zmešali z jajci. Dobro ga pretlačite z vilicami, da ne bo ostalo preveč grudic.
2. Korak Dodajte vse naštete začimbe in pšenični zdrob ter mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes. Pustite stati deset minut, da se zdrob malenkost napoji. 
3. Korak Dobro naoljite ponev in jo segrejte. Z žlico nadevajte maso na ponev in jo rahlo potlačite, da dobite obliko palačinke. Ena žlica zmesi je ena palačinka.
4. Korak Pecite jih na zmernem ognju toliko časa, da se enakomerno zlato rjavo zapečejo. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno