Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Juha iz Pasilla čilijev

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
juha iz pasilla cilijev

Juha iz posušenih vijoličnočrnih Pasilla čilijev je zagotovo nekaj, s čimer lahko presenetite marsikaterega gurmana. Pasilla čili juhi zagotovi rahlo čokoladno noto, ki na trenutke spominja še na okus suhih sliv, in temno rdečo barvo. Spada med najmanj pekoče čilije, zato se nikar ne bojte, da bo vaša juha tako pekoča, da bo neužitna. Prav nasprotno! Čiliji zagotovijo rahlo pikantno aromo, v kateri še zmeraj lahko uživamo. S pasiranjem na koncu poskrbimo, da je juha kremna in brez koščkov čilija, njen okus pa dovršimo še s kislo smetano.



Nasvet: če imamo doma avokado, lahko na koncu v juho dodamo še male koščke avokada.



Pa dober tek!



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 50 g oziroma cela vrečka Pasilla čilijev. Kupite jih lahko TUKAJ.
  • 2 srednji čebuli
  • 5 strokov česna in česen v prahu
  • voda
  • sol
  • poper
  • origano, najbolje mehiški
  • 200 g pelatov v koščkih ali 2 sveža paradižnika
  • 4 srednje krompirje
  • kisla smetana
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Čilije prelijemo z vročo vodo in jih namakamo kar nekaj časa, lahko tudi uro ali dve. Nujno je, da se čiliji zmehčajo.
2
Ko so čiliji zmehčani, odrežemo peclje, čilije razpolovimo in odstranimo semena.
3
Čilije narežemo na majhne koščke.
4
Olupimo in nasekljamo čebulo in česen.
5
V ponvi segrejemo olivno olje. Najprej dodamo čebulo, malo popražimo, nato pa še česen.
6
Ko sta čebula in česen rahlo prepražena, dodamo še Pasilla čilije. Pražimo približno 2,3 minute.
7
Zalijemo s paradižnikom oziroma pelati v koščkih.
8
Dodamo še približno 0,8 l vode in začimbe: origano, sol, poper. Dodamo še olupljen in na kocke narezan krompir.
9
Zavremo in nato zmanjšamo ogenj.
10
Na nizki temperaturi v napol pokriti posodi kuhamo še približno 30 minut oziroma toliko časa, da je krompir skuhan.
11
S paličnim mešalnikom juho spasiramo. Če se nam zdi pregosta, dodamo še malo vode.
12
Serviramo. V krožnik lahko dodamo še žlico kisle smetane.
13
Zraven ponudimo še popečen kruh, krušne kocke ali pa jušne kroglice.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno