Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jetrca in srčki v omaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 15
jetrca in srcki v omaki
Drobovina, kakor poimenujemo med drugim tudi jetra in srčke, je nekoliko pozabljena oz. malo odrinjena jed z naših jedilnikov. Mogoče že zaradi napačnega dojemanja teh živil ali pa tudi zaradi nekoliko drugačnega okusa. Drobovina je bogata z železom - iz tega izhaja tudi nekoliko drugačen okus.

Količina je prmerna za 3- 4 osebe. Seveda pa lahko količino prilagodite z dodano vodo.


Nasveti:
Izbira vrste drobovine je vaša - poznamo namreč toliko vrst drobovine, kolikor je vrst živali. Pri vsaki pa se je treba pozanimati, na kakšen način se pripravi in kolikšen je čas termične obdelave.


Za vse neljubitelje drobovine lahko omako enostavno tudi zmiksate in ponudite k največkrat izbrani prilogi polenti, pire krompirju ali pa kar rezini kruha. Možnosti za izbiro priloge je veliko!


Bodite pozorni, da jetrca in ostalo drobovino solite tik pred koncem toplotne obdelave. Pri pripravi omake je to takrat, ko dolijete vodo, pri pripravi pražene pa tik preden jed postrežete.  


Prispevek je prispevala Monika


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Desko za rezanje
  • Nož
  • Višjo posodo za kuhanje omake
  • Kuhalnico
  • 1 veliko čebulo
  • 500 g piščančje drobovine
  • Žlico olja
  • Žlico moke
  • Paradižnikov koncentrat
  • Ščep muškatnega oreščka
  • Majaron
  • Dimljeno papriko
  • Mleti poper
  • 4 dl vroče vode
  • Sol
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Čebulo olupite in narežite na majhne koščke.
2
Drobovino očistite belih vezivnih tkiv in narežite na manjše koščke.
3
Čebulo popražite na vročem olju.
4
Dodajte ji narezano drobovino.
5
Ko drobovina rahlo zakrkne ji dodajte muškatni orešček, majaron in dimljeno papriko.
6
Dobro premešajte in dodajte še moko, paradižnikov koncentrat. Sestavine dobro premešajte, da se moka porazgubi.
7
Prilijte vročo vodo in šele sedaj posolite. Če drobovino posolite prehitro, je velika možnost, da bo postala gumijasta. Dobro premešajte in pustite, da omaka rahlo vre pol ure.
8
Ko je omaka kuhana jo poskusite, če ima pravo gostoto in je dovolj začinjena za vaš okus.
9
Dodajte ji še mleti poper in jo postrezite z izbrano prilogo, priporočamo kuhano polento s koščkom masla in luštrekom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno