Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jetrca in srčki v omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
jetrca in srcki v omaki
Drobovina, kakor poimenujemo med drugim tudi jetra in srčke, je nekoliko pozabljena oz. malo odrinjena jed z naših jedilnikov. Mogoče že zaradi napačnega dojemanja teh živil ali pa tudi zaradi nekoliko drugačnega okusa. Drobovina je bogata z železom - iz tega izhaja tudi nekoliko drugačen okus.

Količina je prmerna za 3- 4 osebe. Seveda pa lahko količino prilagodite z dodano vodo.


Nasveti:
Izbira vrste drobovine je vaša - poznamo namreč toliko vrst drobovine, kolikor je vrst živali. Pri vsaki pa se je treba pozanimati, na kakšen način se pripravi in kolikšen je čas termične obdelave.


Za vse neljubitelje drobovine lahko omako enostavno tudi zmiksate in ponudite k največkrat izbrani prilogi polenti, pire krompirju ali pa kar rezini kruha. Možnosti za izbiro priloge je veliko!


Bodite pozorni, da jetrca in ostalo drobovino solite tik pred koncem toplotne obdelave. Pri pripravi omake je to takrat, ko dolijete vodo, pri pripravi pražene pa tik preden jed postrežete.  


Prispevek je prispevala Monika


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jetrca in srčki v omaki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • Desko za rezanje
  • Nož
  • Višjo posodo za kuhanje omake
  • Kuhalnico
  • 1 veliko čebulo
  • 500 g piščančje drobovine
  • Žlico olja
  • Žlico moke
  • Paradižnikov koncentrat
  • Ščep muškatnega oreščka
  • Majaron
  • Dimljeno papriko
  • Mleti poper
  • 4 dl vroče vode
  • Sol

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupite in narežite na majhne koščke.
2. Korak Drobovino očistite belih vezivnih tkiv in narežite na manjše koščke.
3. Korak Čebulo popražite na vročem olju.
4. Korak Dodajte ji narezano drobovino.
5. Korak Ko drobovina rahlo zakrkne ji dodajte muškatni orešček, majaron in dimljeno papriko.
6. Korak Dobro premešajte in dodajte še moko, paradižnikov koncentrat. Sestavine dobro premešajte, da se moka porazgubi.
7. Korak Prilijte vročo vodo in šele sedaj posolite. Če drobovino posolite prehitro, je velika možnost, da bo postala gumijasta. Dobro premešajte in pustite, da omaka rahlo vre pol ure.
8. Korak Ko je omaka kuhana jo poskusite, če ima pravo gostoto in je dovolj začinjena za vaš okus.
9. Korak Dodajte ji še mleti poper in jo postrezite z izbrano prilogo, priporočamo kuhano polento s koščkom masla in luštrekom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno