Drobovina, kakor poimenujemo med drugim tudi jetra in srčke, je nekoliko pozabljena oz. malo odrinjena jed z naših jedilnikov. Mogoče že zaradi napačnega dojemanja teh živil ali pa tudi zaradi nekoliko drugačnega okusa.
Drobovina je bogata z železom - iz tega izhaja tudi nekoliko drugačen okus.
Količina je prmerna za 3- 4 osebe.
Seveda pa lahko količino prilagodite z dodano vodo.
Nasveti:
Izbira vrste drobovine je vaša - poznamo namreč toliko vrst drobovine, kolikor je vrst živali.
Pri vsaki pa se je treba pozanimati, na kakšen način se pripravi in kolikšen je čas termične obdelave.
Za vse neljubitelje drobovine lahko omako enostavno tudi zmiksate in ponudite k največkrat izbrani prilogi polenti, pire krompirju ali pa kar rezini kruha. Možnosti za izbiro priloge je veliko!
Bodite pozorni, da jetrca in ostalo drobovino solite tik pred koncem toplotne obdelave.
Pri pripravi omake je to takrat, ko dolijete vodo, pri pripravi pražene pa tik preden jed postrežete.
Prispevek je prispevala Monika
Pa dober tek! :)