» » Luštrek – drobljen

Luštrek – drobljen

Že od: 3,00 

Luštrek so uporabljali že v stari Grčiji in Rimu. Je aromatično zelišče, ki je po vonju in okusu precej podobno zeleni. Luštrek lahko dodamo skoraj vsaki jedi. Ker ima, sploh svež, precej močan vonj in okus, ga je treba uporabljati previdno. Dodajamo ga lahko enolončnicam, juham, dušenim mesnim in zelenjavnim jedem ter jedem iz morskih sadežev. Potresemo ga lahko tudi po solati ali pa ga dodamo v nadeve in omake. Njegov okus se dobro dopolnjuje z brinom, drobnjakom, peteršiljem, čiliji, koprom, kumino, česnom, origanom, lovorjem in timijanom.

Opis

Luštrek naravno uspeva v zahodni Aziji in južni Evropi. Uporabljali so ga že v stari Grčiji in Rimu, kjer so že poznali njegovo pomanjkljivost – okus ne prenaša dolgega kuhanja. Ima močan okus, ki spominja na zeleno. Od nje se razlikuje po tem, da je za odtenek bolj pekoč, občasno pa pri okušanju lahko zaznamo tudi muškatni orešček. V kuhinji je vsestranski, saj ga lahko dodajamo v skoraj vsako jed. Zaradi vonja in okusa ga moramo dodajati previdno, kajti drugače lahko v jedi hitro prevlada. Dodajamo ga enolončnicam, juham, dušenim mesnim in zelenjavnim jedem, morskim sadežem in krompirju. Prilega se tudi bučkam, čebuli, jabolkom, korenju, mehkim sirom, paradižniku, stročnicam, tunini in mladi koruzi. Luštrek se lahko uporablja tudi kot nadomestek soli. Njegov okus se dobro dopolnjuje z brinom, drobnjakom, peteršiljem, čiliji, koprom, kumino, česnom, origanom, lovorjem in timijanom.

Luštrek je primeren za: skoraj vsako jed, enolončnice, juhe, dušene mesene ali zelenjavnje jedi, morske sadeže, krompir, solate, nadeve, omake

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Luštrek poreklo: Nemčija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 15g, Refil – 60g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Luštrek – drobljen”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja