Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jabolčna pita

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
jabolcna pita

Jabolčna pita ? - sladica, ki bo zagotovo predramila in razveselila vaše brbončice. :)



Nasvet: naribana jabolka lahko shranite tudi v skrinji (v vrečki za zmrzovanje ali pa plastični posodici). Tako imate sestavine za nadev vedno pri roki – potrebno jih je le odtajati.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jabolčna pita

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 350 g moke
  • polovica pecilnega praška
  • 1 vanilin sladkor
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 160 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 4 jedilne žlice kisle smetane
  • pol čajne žličke limonine lupinice
  • približno 1 kg jabolk
  • 3 jedilne žlice sladkorja
  • 2 jedilni žlici ruma
  • 1 zvrhana čajna žlička cejlonskega cimeta v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej se lotimo priprave testa. V veliko posodi združimo vse sestavine: skozi sito presejemo moko in sladkor v prahu, da ni grudic, dodamo še hladno maslo, ki ga prej narežemo na kocke, nato pa še vanilin sladkor, polovico čajne žličke limonine lupinice, polovico pecilnega praška, 2 rumenjaka in 4 jedilne žlice kisle smetane.
2. Korak Na hitro zgnetemo čvrsto testo in ga oblikujemo v kepo.
3. Korak Testo zavijemo v plastično folijo (lahko ga položimo tudi v plastično vrečko za vlaganje) in približno eno uro postavimo v hladilnik.
4. Korak

Vmes pripravimo nadev

Jabolka olupimo, odstranimo peške in naribamo.

5. Korak Dodamo sladkor, rum in cimet ter dobro premešamo.
6. Korak Pomokamo delovno površino.
7. Korak Ohlajeno testo razdelimo na dva dela: 2/3 in 1/3.
8. Korak Večji del testa razvaljamo v krog, ki je približno istega oziroma malo večjega premera (da lahko obložimo tudi robove), kot pekač. Debelina testa naj bo približno pol centimetra.
9. Korak Pekač premažemo z maslom in nanj prenesemo razvaljano testo. S prsti potapkamo, da se dobro oprime pekača.
10. Korak

Ker nisem imela vseh pripomočkov za slepo peko (peki papir in riž/fižol), sem testo nekajkrat prebodla z vilico in ga za približno 10 minut dala v pečico na 180 °C.


Če pa imamo pripomočke za slepo peko, se priprave lahko lotimo tudi drugače: iz peki papirja izrežemo isto velik krog, kot je velik pekač, ga položimo na testo in obtežimo z rižem ali fižolom. 

11. Korak Medtem, ko se testo peče, razvaljamo še preostalo 1/3 testa. Lahko ga narežemo v trakce ali pa v enako velik krog, kot je pekač, in iz njega z modelčki izrežemo oblike (npr. srčke za valentinovo, krogce, zvezdice …).
12. Korak Testo vzamemo iz pečice in ga enakomerno obložimo z nadevom.
13. Korak Čezenj križno položimo trakce testa, nato pa rob s prsti stisnemo skupaj.
14. Korak Pito položimo v pečico in pečemo še nekaj časa (30 – 40 minut).
15. Korak Pred serviranjem potresemo še s sladkorjem ali sladkorjem v prahu.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno