Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Goveji ragu

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
goveji ragu

Goveji ragu je klasična jed, ki izvira iz bogate tradicije evropske kulinarike. Značilna je po počasnem kuhanju, ki govedini omogoča, da postane izjemno mehka in sočna, medtem ko se okusi začimb in zelenjave prepletajo v bogato, globoko omako. Ta recept je idealen za hladnejše dni, ko si zaželimo nekaj toplega in krepčilnega.

Goveji ragu je odličen s kruhovimi cmoki.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Goveji ragu

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 500g govejega mesa (npr. pleče ali bočnik)
  • 2 srednji čebuli, nasekljani
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana
  • 2 korenčka, narezana na kocke
  • 1 stebla zelene, narezana
  • 1 žlička BAM česna v prahu
  • 1 žlička BAM peteršilj v prahu
  • 400g konzerviranih paradižnikov ali paradižnikove omake
  • 250ml rdečega vina
  • 250ml rdečega vina
  • 500ml goveje jušne osnove
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 lovorjev list
  • Sol in poper po okusu
  • oljčno olje

Navodila za uporabo:

1. Korak Priprava mesa: Goveje meso narežite na večje kocke. Začinite z soljo in poprom.
2. Korak Praženje mesa: V večji ponvi segrejte oljčno olje in na visoki temperaturi popražite meso, da dobi zlato-rjavo skorjico. Ko je meso popraženo, ga odstranite iz ponve in postavite na stran.
3. Korak Praženje zelenjave: V isti ponvi, kjer ste pražili meso, dodajte čebulo, česen, korenček in zeleno. Dodajte tudi suhe BAM začimbe za še boljši okus. Pražite na srednji temperaturi, dokler zelenjava ne postane mehka.
4. Korak Dodajanje tekočin: K zelenjavi dodajte paradižnikov koncentrat in pražite še nekaj minut. Nato prilijte rdeče vino in pustite, da alkohol izpari. Dodajte konzervirane paradižnike ali paradižnikovo omako, lovorjev list in govejo jušno osnovo.
5. Korak Kuhanje raguja: V omako vrnite meso, znižajte temperaturo in pokrito kuhajte na nizki temperaturi 2-3 ure, dokler meso ni popolnoma mehko. Občasno premešajte.
6. Korak Finalizacija: Ko je meso mehko, po potrebi ragu začinite s soljo in poprom. Postrezite z nasekljano svežo baziliko ali timijanom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno