Ideja za okusno kosilo z dodatkom mesa divje svinje. Ravno tako kot druge vrste mesa, tudi divjačino lahko preprosto vključite v vaš obrok. Meso divje svinje je zelo okusno že samo po sebi, zato jo spoznajte s čim manj dodatki, da boste kasneje bolj sigurni, kaj bi še lahko vključili v jed.
Sestavine zadoščajo za 3 osebe.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Divja svinja za kosilo
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
Št. sestavin:
13
Sestavine:
Posodo za dušenje divje svinje s pokrovko
Posodo za kuhanje raviolov
Nož
Desko
Kuhalnico
350 g mesa divje svinje narezanega na trakove ali za golaž
2 čebuli
3 stroke česna
Čajno žličko zelenjavne osnove
Luštrek
Mleti poper
Sol
2 kosa korenja
Navodila za uporabo:
1. Korak
Na olju delno popražite na trakove narezano čebulo.
2. Korak
Dodajte ji kose mesa divje svinje, sesekljan česen, sol in luštrek, dobro premešajte in pustite da se meso duši v lastnem soku.
3. Korak
Po 10 minutah dušenja dodajte oprano, olupljeno in na debelejše kolobarje narezano korenje.
4. Korak
Po potrebi dodajte žlico ali dve vroče vode, da se ne prismodi.
5. Korak
Dušite toliko časa, da bo meso prijetno mehko.
6. Korak
Posebej skuhajte raviole po navodilu z embalaže.
7. Korak
Kuhane raviole odcedite in pretresite v servirno posodo.
8. Korak
Posodo pokrijte, da se ravioli ne bodo izsušili.
9. Korak
V posodi od raviolov boste pripravili še špinačo.
10. Korak
Kos masla stopite in mu dodajte nasekljan česen.
11. Korak
Popražite toliko, da lepo zadiši, potem dodajte odcejeno pasirano špinačo, zelenjavno osnovo, sladko smetano in po potrebi dosolite.
12. Korak
Dobro premešajte in pustite, da se špinača nekoliko pokuha.
13. Korak
Meso divje svinje in raviole s špinačno polivko postrezite skupaj s hrenom v smetanovi omaki.