Čili omako lahko uporabite pri pripravi tradicionalne jedi "Chilli con carne". Naredite hitro različico sredi tedna, ko pa imate čas, ga kuhajte počasi.
Chilli con carne je videti je kot bolognese omaka. Po našem receptu pa ne samo, da je videti tako, tudi kuhan je kot bolognese - le da je dodana rdeča čili omaka.
Pripravite ga kot hiter obrok, če pa imate čas in lahko Chilli con carne kuhate čisto počasi. Takrat vas bo nagradil z izjemno mehko govedino in dodatno sočno omako.
Okus Chilli con carna mora biti pekoč, za kar poskrbi rdeča čili omaka. Namenjena je vsem ljubiteljem pekoče hrane. Odlično rdečo barvo ji dajeta rdeča pekoča paprika in "Devil's tounge" pekoča paprika, ki poleg barve poskrbita tudi za pekoč okus.
Še dodatno pa lahko okus popestirte z BAM mešanico Aglio & Pepperoncino. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj – dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo.
BAM Spices nasvet: če niste ljubitelj zelo pekočih omak, posezite po manj pekoči rumeni čili omaki. Zlato-rumeno barvo ji dajejo rumena paprika, sladka koruza in posebna vrsta habanero paprike, ki poleg barve poskrbi za rahlo pekoč okus.