Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čili omaka in chilli con carne

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
cili omako lahko uporabite pri pripravi tradicionalne jedi chilli con carne naredite hitro razlicico sredi tedna ko pa imate cas ga kuhajte pocasi

Čili omako lahko uporabite pri pripravi tradicionalne jedi "Chilli con carne". Naredite hitro različico sredi tedna, ko pa imate čas, ga kuhajte počasi.

Chilli con carne je videti je kot bolognese omaka. Po našem receptu pa ne samo, da je videti tako, tudi kuhan je kot bolognese - le da je dodana rdeča čili omaka.

Pripravite ga kot hiter obrok, če pa imate čas in lahko Chilli con carne kuhate čisto počasi. Takrat vas bo nagradil z izjemno mehko govedino in dodatno sočno omako.

Okus Chilli con carna mora biti pekoč, za kar poskrbi rdeča čili omakaNamenjena je vsem ljubiteljem pekoče hrane. Odlično rdečo barvo ji dajeta rdeča pekoča paprika in "Devil's tounge" pekoča paprika, ki poleg barve poskrbita tudi za pekoč okus.

Še dodatno pa lahko okus popestirte z BAM mešanico Aglio & Pepperoncino. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj – dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo.

BAM Spices nasvet: če niste ljubitelj zelo pekočih omak, posezite po manj pekoči rumeni čili omaki. Zlato-rumeno barvo ji dajejo rumena paprika, sladka koruza in posebna vrsta habanero paprike, ki poleg barve poskrbi za rahlo pekoč okus.

 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čili omaka in chilli con carne

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 1 čebula, narezana na kocke (rjava, bela, rumena)
  • 1 rdeča paprika, narezana na kocke
  • 500 g govejega mesa / mlete govedine
  • 3 žlice paradižnikove paste
  • 800 g pločevinke zdrobljenega paradižnika
  • 420 g lahko rdečega fižola, odcejenega (ali drugega fižola)
  • 2 goveji mesni kocki
  • 1 1/2 žličke sladkorja (katere koli vrste)
  • 125 - 375 ml vode
  • sol in poper
  • rdeča čili omaka
  • BAM mešanica Aglio & Pepperoncino (po okusu)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte česen in čebulo, kuhajte 1 minuto, nato dodajte papriko in kuhajte 2 minuti, dokler čebula ne postane prosojna.

2. Korak

Dodajte govedino. Kuhajte, dokler ne porjavi.

3. Korak

Dodajte BAM rdečo čili omako. Kuhajte, dokler goveje meso ne porjavi.

4. Korak

Dodajte preostale sestavine, z 125 ml skodelice vode. če ste se odločili za hitro pripravo ali uporabite 375 ml vode, če ste se odločili  za počasno kuhanje. Ne glede na vrsto kuhanja, pustite, da zavre, nato prilagodite toploto:

- Hitra priprava: kuhajte še med 20 do 40 minut, odkrito, na srednje nizkem ognju, tako da nežno brbota.

- Počasno kuhanje: kuhajte še 1,5 ure do 2 uri, pokrito, na nizkem ognju, tako da zelo nežno brbota.

5. Korak

Tik pred serviranjem prilagodite okusu sol in poper. Postrezite nad rižem ali nalijte v sklede in postrezite s koruznim čipsom ali toplimi tortiljami ob strani s prelivi po izbiri.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,18 €
Skupaj:
10,62 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno