Sestavine:
- pekač ali ponev v katerem boste pekli čevapčiče
- 1 kg govejega mesa
- 4 stroke česna ali BAM česen v prahu
- 1/2 drobno nasekanega šopka peteršilja
- 50 ml vode
- 1 žlička sladke paprike
- 1 žlička soli
- 1 žlička črnega popra
- 1 žlica olivnega olja
Se sprašujete, kako pripraviti čevapčiče, če nimate velikega žara, ki krasi skoraj polovico vaše terase ali balkona?
Čevapčiči v pečici so lahko odlična rešitev, zato smo pripravili recept in par trikov, kako jih lahko spečete v svoji pečici, da bodo vseeno ostali sočni in ne suhi.
Par nasvetov za okus žara v domači pečici si lahko preberete tukaj.
Glavna sestavina čevapčičev je seveda meso. Pri pripravi smo sicer uporabili 100% mleto goveje meso. Čevapčiče lahko pripravite tudi v kombinaciji govedine, svinjine in jagnjetine, zato poskusite z razmerji in mešanico, ki vam bo najbolj ustrezala.
Čevapčiče lahko pripravite tudi v ponvi kot prilogo pa ponudite domač ajvar. Recept vas čaka tukaj.
BAM Spices nasvet: soda bikarbona. Mogoče se vam bo zazdelo, da je soda bikarbona pri peki čevapčičev v pečici popolnoma neobvezna in nepotrebna sestavina, vam kar povemo, da se motite. Pomaga pri mehčanju mesa in daje odlično strukturo.
Še dodatno pa jih lahko začinite z BAM mešanico BBQ: Über Alles. Obstaja mešanica, s katero lahko začinimo oboje, tako meso, kot tudi zelenjavo? Seveda! Vsenamenska začimbna mešanica BBQ: Über Alles je sestavljena iz sestavin, ki s svojo aromo obogatijo oboje.
V veliko skledo stresite mleto goveje meso, česen, peteršilj, sladko papriko, sol in poper. Z rokami mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
Nato vzemite manjšo posodo, v kateri boste zmešali vodo in sodo bikarbono, Mešajte toliko časa, da se malo ne raztopi. Soda bikarbona se ne bo popolnoma raztopila.
Mešanico sode bikarbone dodajte v mešanico mesa in masirajte skupaj dobrih 5 minut, dokler se vse ne poveže.
Vzemite velik krožnik na katerega boste polagali pripravljene čevapčiče. Vzemite majhno peščico mešanice mesa in začimb in jo najprej razvaljajte v kroglo, nato pa v majhno klobaso. Dolžina naj bo približno širina vaše roke.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Čevapčiče položite na pripravljen pekač. Postavite jih v pečico in jih obrnite na vsakih deset do petnajst minut. Ko porjavijo, preverite, če so pečeni. To naredite tako, da čevapčič prerežete na pol. Če sredica ni rožnate barve, so pečeni. Da preprečite, da bi se čevapčiči med peko v pečici izsušili, jih med obračanjem pokapajte z olivnim oljem.
Postrezite jih skupaj z BAM čili omakami ali BAM BBQ omakami. Če svežih začimb, ki se dodajo k mesu, nimate doma, jih enostavno nadomestite z BAM mešanico BBQ: Über Alles. Ob postrežbi ne pozabite še na rumeno in rdečo čili omako ali BBQ omake. Pa dober tek!