Sestavine:
- 120 ml jabolčnega ciderja
- 750 ml Prosecca
- 1 pločevinka ingverjevega piva
- 350 ml nesladkanega brusničnega soka
- 240 ml vodke
- 1 jabolko
- 1 pomaranča narezana. na kolobarje
- 250 g brusnic
- cimetove palčke za postrežbo
Ni boljšega načina za popestritev praznične zabave kot velik vrč punča, kdo se strinja? V ta recept za božični punč na seznamu sestavin nima sladkorja in namesto tega svojo naravno sladkost pridobiva iz jabolčnega ciderja.
Dodamo še nekaj začimb iz ingverjevega piva in kislosti iz nesladkanega brusničnega soka in rezultat bo prefinjen, praznični punč, ki ga postrežete na naslednji božični zabavi.
BAM nasvet: Ta punč lahko pripravimo tudi vnaprej. Vso negazirano tekočino pripravimo do 3 dni vnaprej, nato pa mehurčke in sadje dodamo tik pred postrežbo.
Ob punč lahko postrežemo kuhano vino ali gin in tatarski biftek.
V velikem vrču, napolnjenim z ledom, zmešamo jabolčni mošt, Prosecco, ingverjevo pivo, brusnični sok in vodko. Dodamo jabolko, pomarančo in brusnice ter premešamo.
Punč razdelimo v kozarce. Okrasimo z nekaj brusnicami in cimetovo palčko.