Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljše kuhano vino

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
najboljse kuhano vino

Kaj se prileže ob hladnih dnevih in dobri družbi? Kuhano vino! Gre za priljubljen alkoholni napitek, ki ga lahko pripravimo tako iz rdečega ali belega vina. Najbolj klasično kuhano vino je tisto, ki ga dobimo na decemberskih stojnicah, a skoraj zagotovo si lahko še boljšega pripravimo kar sami doma, se strinjate?

Poznanih je nešteto možnosti za pripravo kuhanega vina, saj ima skoraj vsako gospodinjstvo svojo "skrivno sestavino". Načeloma pa za vse različice potrebujemo naslednje glavne sestavine:

  • vino - belo ali rdeče
  • sladkor
  • vodo
  • začimbe (klični in cimet)
Naj se najprej ustavimo pri izbiri vina. Pomembno je, da se zavedamo dveh stvari: prvega dejstva, da iz slabega vina bolj težko naredimo dobro vino in drugega: da se dobre buteljke ne splača uporabiti za kuhano vino. Tako vam priporočamo, da za kuhano vino izberete srednjo pot. Kuhanemu vinu lahko dodamo tudi strok vanilije ali vanilijev sladkor namesto navadnega sladila.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Najboljše kuhano vino

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 750 ml vina
  • 60 ml brandy-ja ali pomarančnega likerja
  • 1 pomaranča
  • 8 celih klinčkov
  • 2 cimetovi paličici
  • 2 zvezdasta janeža
  • 2 do 4 žlice sladkorja, medu, javorjevega sirupa ali vanilijevega sladkorja po okusu
  • poljubni okraski: rezine citrusov (pomaranče, limone in/ali limete), dodatne cimetove palčke, dodatni zvezdasti janež

Navodila za uporabo:

1. Korak

Združimo sestavine. V veliko posodo dodamo vino, brandy, rezine pomaranče, klinčke, cimet, zvezdasti janež in 2 žlici sladila. Na kratko premešamo, da se združijo. Kuhano vino pripravljamo na srednje močnem ognju, dokler komaj doseže vrelišče.

2. Korak

Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in vino pustimo vreti vsaj 15 minut ali do 3 ure. Z drobno mrežico odstranimo in zavržemo pomarančne rezine, klinčke, cimetove palčke in zvezdasti janež. Poskusimo kuhano vino in po potrebi vmešamo dodatno sladilo. Postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,79 €
Skupaj:
7,11 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno