Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tatarski biftek

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
tatarski biftek

Tatarski biftek je elegantna jed, ki jo lahko postrežemo tako za večerjo ali kot predjed ob kakšni posebni priložnosti. Tatarski biftek postreže z mesnato, krepko in okusno strukturo.

V tem receptu za tatarski biftek smo se poigrali z okusom, da bi le-ta vseboval tradicionalne francoske sestavine, hkrati pa mu dodali igriv pridih. Vsak grižljaj bo drzen, kiselkast in še vedno povsem zadovoljiv.

Kaj pa sploh je tatarski biftek?

Goveji tatarski biftek ali tatarski biftek je narejen iz surovega mletega bifteka. Za dodaten okus se zrezek zmeša s kaprami, worcestersko omako, zelišči, vloženo zelenjavo in drugimi snovmi. Na koncu se z okroglimi modelčki za piškote oblikuje v kroge in prelije s surovim jajčnim rumenjakom.


Surovo meso - pa je to zdravo? 

Tatarski zrezek je priporočjiv za uživanje, če je pravilno pripravljen in se z njim varno ravna. Pri uživanju surovega mesa (ali katere koli druge hrane) vedno obstaja nevarnost bolezni, ki se prenašajo s hrano, vendar se jim lahko s temi postopki po najboljših močeh izognete:

  • Pri pripravi govejega tatarca vedno izberite visokokakovostno govedino.
  • Meso ves čas hranite v hladilniku (razen pri sestavljanju in serviranju).
  • Pri rokovanju s surovim zrezkom uporabljajte rokavice.

Tatarski biftek se pogosteje postreže tudi na Silvestrski večerji. Ob tatarski biftek lahko postrežemo kuhano vino ali kuhan gin.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Tatarski biftek

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 200 g svežega govejega zrezka
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici kaper, odcejenih in drobno sesekljanih
  • 2 žlici drobno sesekljanih majhnih kislih kumaric
  • 2 žlici drobno sesekljane šalotke
  • 5 žlic worcestrske omake
  • 1 ½ žlice dijonske gorčice
  • ½ žličke soli ali po okusu
  • 2 rumenjaka svežih jajc

Navodila za uporabo:

1. Korak

Goveje meso položimo na majhen krožnik. Zamrzujemo, dokler se nekoliko ne strdi, približno 20 minut. Ohlajeno govedino z ostrim nožem drobno sesekljamo. Položimo ga na krožnik in ga shranimo v hladilnik, medtem ko pripravljamo ostalo.

2. Korak

Kapre, korenjake, šalotko in peteršilj nasekljamo na drobne kocke. Dodamo v skledo in dodamo še worcestersko omako in gorčico. Premešamo, da se sestavine povežejo.

3. Korak

Dodamo zrezek, nežno vmešamo vse sestavine, po okusu solimo in znova premešamo. Mešanico ohladimo, dokler je ne bomo pripravili za sestavljanje in uživanje.

4. Korak

Tatare vtisnite v okrogel kalup ali ramekin. Razdelimo ga na dva dela. Damo na dva krožnika. Na sredini naredimo majhno jamico. V vsako porcijo previdno dodajte rumenjak.

5. Korak

Postrežemo z vloženo zelenjavo, tankimi rezinami popečene bagete in žlico gorčice.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
9,63 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno