Tatarski biftek
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
2
Št. sestavin:
9
|
|
Tatarski biftek je elegantna jed, ki jo lahko postrežemo tako za večerjo ali kot predjed ob kakšni posebni priložnosti. Tatarski biftek postreže z mesnato, krepko in okusno strukturo.
V tem receptu za tatarski biftek smo se poigrali z okusom, da bi le-ta vseboval tradicionalne francoske sestavine, hkrati pa mu dodali igriv pridih. Vsak grižljaj bo drzen, kiselkast in še vedno povsem zadovoljiv.
Kaj pa sploh je tatarski biftek?
Goveji tatarski biftek ali tatarski biftek je narejen iz surovega mletega bifteka. Za dodaten okus se zrezek zmeša s kaprami, worcestersko omako, zelišči, vloženo zelenjavo in drugimi snovmi. Na koncu se z okroglimi modelčki za piškote oblikuje v kroge in prelije s surovim jajčnim rumenjakom.
Surovo meso - pa je to zdravo?
Tatarski zrezek je priporočjiv za uživanje, če je pravilno pripravljen in se z njim varno ravna. Pri uživanju surovega mesa (ali katere koli druge hrane) vedno obstaja nevarnost bolezni, ki se prenašajo s hrano, vendar se jim lahko s temi postopki po najboljših močeh izognete:
- Pri pripravi govejega tatarca vedno izberite visokokakovostno govedino.
- Meso ves čas hranite v hladilniku (razen pri sestavljanju in serviranju).
- Pri rokovanju s surovim zrezkom uporabljajte rokavice.
Tatarski biftek se pogosteje postreže tudi na Silvestrski večerji. Ob tatarski biftek lahko postrežemo kuhano vino ali kuhan gin.