Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

BBQ omaka in meso na žaru

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
za mnoge je meso na zaru klasicen primer ki pojasnuje peko na zaru mesu na zaru za piko na i dodajte se bbq omako in dobro kosilo je zagotovljeno

Za mnoge je meso na žaru klasičen primer, ki pojasnuje peko na žaru. Mesu na žaru za piko na i dodajte še BBQ omako in dobro kosilo je zagotovljeno.

Peka na žaru pa lahko pomeni peko tudi z drugimi najrazličnejšimi živila, katerih okus je jim okus po 

Obstaja solata na žaru, pica na žaru, sir na žaru, sladice na žaru, morski sadeži na žaru in ostale kombinacije različnih sestavin. Priznajmo pa, da ima veliko pozornosti prav meso na žaru, pravzaprav ima kar pomembno vlogo.

Tokrat smo pripravili recept za sladko pekoča rebra z žara. Za sladko pekoč okus poskrbi BBQ omaka, ki je ravno dovolj pekoča omaka, da razveseli brbončice tistih, ki obožujete pekoče in ravno dovolj sladka, da uravnoteži pekočnost, ki jo omaki dajejo domači čiliji.

Meso na žaru lahko začinimo tudi z BAM mešanico BBQ: Über Alles. Mešanica je sestavljena iz sladke paprike, čebule, rumene gorčice, česna, koriandra, kumina, origana, bazilike ter lovorja in ne vsebuje soli, zato jo po potrebi in okusu dodajte sami.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

BBQ omaka in meso na žaru

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Segrejte pečico na 160 °C. V majhni skledi zmešajte rjavi sladkor, papriko, kajenski česen, česen v prahu in 3 žlice soli.

2. Korak

Rebra posušite s papirnatimi brisačkami in jih podrgnite s pripravljeno mešanico začimb. Nekaj mešanice si pustite še za kasneje. Rebra zavijte v dvojno plast folije, tako da robove tesno zaprete. Vsak paket folije položite na oboden pekač in pecite, dokler se meso na najbolj debelem delu ne zmehča z vilicami, vendar ne pade s kosti, 2–3 ure. Pustite, da se ohladi.

3. Korak

Odprite vogal vsakega paketa folije in previdno zlijte sokove iz reber v veliko skodelico. Pustite, da se sok ohladi, nato pa z njega odstranite odvečno plast maščobe.

4. Korak

Segrejte maslo. Pri tem pogosto mešajte, dokler se maslo ne začne peniti, nato pa porjavi (pazite, da se ne zažge), približno 5-8 minut. Dodajte sok, ki so ga med peko spustila rebra in rezervirano mešanico začimb. Zavrite. Kuhajte, dokler se volumen ne zmanjša za vsaj tretjino, približno 15-20 minut. Odstranite omako z ognja, dodajte kis in začinite s soljo.

5. Korak

Pripravite žar na srednje visoko toploto. Odstranite rebra iz folije, jih za še bolj intenziven okus premažite z BBQ omako in pecite na žaru. Kasneje jih prelijte še z pripravljeno omako iz masla in ostalih začimb in občasno obračajte, približno 5-7 minut.

6. Korak

Pečena rebra prenesite na desko za rezanje in pustite počivati par minut, nato pa jih postrezite.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno