Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ameriška klasika: Mac & Cheese

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
ameriska klasika: mac a cheese

Z gotovostjo lahko trdimo, da so “Testenine s sirom” ali “Mac & Cheese” kot jih imenujejo američani ena izmed najbolj ikoničnih ameriških jedi. Pred vami je recept za verzijo tega legendarnega recepta, ki je neverjetno sirasta, neizmerno kremasta in izjemno okusna.


Priprava te slastne jedi ne zahteva veliko časa – v samo pol ure lahko uživate v popolnosti okusov, in to brez nepotrebnih zapletov.


Za pripravo potrebujete zgolj nekaj temeljnih sestavin, vključno z različnimi vrstami naribanega sira in mascarponejem.


Če sirov, ki so opisani v receptu nimate pri roki, brez skrbi. Odlično se obnesejo tudi čedar, gauda, trda mozzarella (ne sveža) ali kakšen drug sir po vaši izbiri. Prepričani smo, da bi bil tudi gruyere odlična izbira.


Za testenine priporočamo uporabo tistih, ki lahko zajamejo čim več omake, kot so na primer testenine v obliki polžkov. Mi smo izbrali mini polžke, ki so klasična izbira za to jed, vi pa lahko seveda izberete svoje najljubše. Ne pozabite, da je najbolje testenine skuhati al dente, kar pomeni, da so še vedno malce čvrste na ugriz, da se izognete prekuhanim in mehkim testeninam.


Priprava te jedi je izjemno enostavna, in v manj kot 30 minutah bo na mizi najokusnejše kosilo, ki bo navdušilo vse zbrane.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ameriška klasika: Mac & Cheese

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

  • 250g makaronov
  • 60g masla
  • 3 žlice moke
  • 500ml mleka
  • 250g naribanega čedar sira (ali mešanica čedarja in drugih sirov po želji)
  • Sol in sveže mleti črni poper po okusu
  • Ščepec mletega muškatnega oreščka (neobvezno)
  • 1/4 čajne žličke BAM česna v prahu (opcijsko ampak priporočljivo)
  • 1 žlica gorčice (neobvezno, za dodaten okus)
  • Krušne drobtine za posip (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak Kuhanje makaronov: V velikem loncu osoljene vrele vode skuhajte makarone po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Odcedite in sperite pod hladno vodo, da preprečite, da bi se držali skupaj.
2. Korak Priprava sira: Medtem v drugem loncu stopite maslo na srednji temperaturi. Dodajte moko in mešajte približno 1 minuto, da dobite gladko zmes. Postopoma vmešajte mleko, ves čas mešajte, da se prepreči nastajanje grudic. Kuhajte, dokler se omaka ne zgosti in postane gladka.
3. Korak Dodajanje sira: Zmanjšajte temperaturo na nizko in v omako vmešajte nariban sir. Mešajte, dokler se sir popolnoma ne stopi in omaka postane gladka. Začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom, česnom v prahu in gorčico po okusu.
4. Korak Združitev makaronov in omake: Vrnite odcejene makarone nazaj v lonec in prelijte s sirno omako. Dobro premešajte, da so makaroni enakomerno prekriti z omako.
5. Korak Pečenje (neobvezno): Prestavite mešanico makaronov in sira v namaščen pekač. Po vrhu posujte z dodatnim naribanim sirom ali krušnimi drobtinami, če želite hrustljavo skorjico. Pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 20 minut, ali dokler se skorjica ne zapeče do zlato rjave barve.
6. Korak Postrežba: Postrezite vroče in uživajte v kremastih sirnih testeninah.

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno