Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Žemljice s česnom in parmezanom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
zemljice s cesnom in parmezanom

Skoraj nobena jed ni popolnoma, če ob njo ne postrežemo mehkih žemljc. 

Te super mehke večerne žemljice imajo masleno, puhasto notranjost, zlato rjavo skorjo in najbolj okusen, slan česnov preliv s parmezanom, ki odlično dopolnjuje vsak klasičen obrok. Kot takšne se odlično podajo k kremni paradižnikovi juhi, ostrim jedem s testeninami in zagotovo nepogrešljivi v vaši praznični košarici s kruhom.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 560 do 625 g moke
  • 65 g sladkorja
  • 14 g suhega kvasa
  • 1 do 1,5 žlice soli
  • 180 ml mleka
  • 180 ml vode
  • 55 g masla
  • 1 jajce
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
V veliki skledi mešalnika zmešamo 70 g moke, sladkor, suhi instant kvas in sol. Segrejemo mleko, vodo in maslo. Vmešamo v mešanico moke. Pri srednji hitrosti stepamo 2 minuti.
2
Dodajte jajce in še 70 g moke. Pri visoki hitrosti stepamo dve minuti. Vmešamo še toliko preostale moke, da dobimo mehko testo. Gnetemo na rahlo pomokani površini, dokler testo ni gladko in elastično, približno 8 do 10 minut. Testo pustimo počivati ​​10 minut.
3
Testo razdelimo na 20 enakih delov in vsak kos razvaljamo v gladko kepo. Vsako kroglico testa namažemo s stopljenim maslom in potresemo z zvrhano žlico mešanice parmezana in česna. Razporedimo v vrstice, ki so narazen 0,5 cm. Pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem do 30 minut oziroma dokler se ne  volumen testa ne podvoji.
4
Pečico segrejemo na 200°C. Vzhajane žemljice v segreti pečici pečemo 18 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,90 €3,51 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno