Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zelenjava s polento

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23
zelenjava s polento

Sezona je ravno prava za ustvarjanje različnih jedilnikov, ki vsebujejo ogromno raznolike zelenjave. Tudi če vam kaka vrsta zelenjave ni všeč, jo boste z uporabo raznih začimb, spremenili v vam ugodno. Da pa ne bo energija od kosila prehitro izginila, zelenjavno jed obogatite s katero od polnovrednih žitaric. V našem receptu je to koruza, koruzni zdrob.




Pripravljene jedi bo za 4 osebe, oziroma za pekač velikosti 20 X 30 centimetrov.   


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zelenjava s polento

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 23

Sestavine:

  • pekač
  • pečico
  • nož
  • desko
  • 2 ponvi
  • kuhalnico
  • 150 g koruznega zdroba
  • 1 dl mleka
  • polovico pora
  • 2 naribana korenja
  • polovico zelene bučke
  • par cvetk cvetače
  • 1 čebulo
  • 1 veliko žlico zaseke
  • piment
  • mleti poper
  • kurkumo
  • zelenjavno osnovo
  • kumin
  • 1 kislo smetano - malo
  • 1 sladko smetano - mala
  • 2 jajci
  • parmezan

Navodila za uporabo:

1. Korak Operemo in narežemo vso zelenjavo, na drobne koščke oziroma trakove.
2. Korak Z zaseko najprej namastimo pekač in zaseko nato damo v ponev ter na njej popražimo čebulo z začimbami.
3. Korak Popraženi čebuli dodamo drobne cvetke cvetače in 2 žlici vode. Podušimo 10 minut.
4. Korak Posebej, na olju, popražimo por in bučke. Na koncu dodamo sveže, naribano korenje. Posolimo.
5. Korak Kislo smetano, sladko smetano in jajca zmešamo v enotno zmes. Po potrebi solimo.
6. Korak Vzamemo namaščen pekač in vanj enakomerno natresemo surov koruzni zdrob. Rahlo ga posolimo in prelijemo z mlekom. Preko koruznega zdroba enakomerno naložimo čebulo s cvetačo. Preko tega pa še bučke s porom in korenjem.
7. Korak Vse skupaj prelijemo z jajčno mešanico in potresemo s parmezanom.
8. Korak Z vilicami naredimo par luknjic v zelenjavo,da tekočina pride tudi do koruznega zdroba. Pekač damo v ogreto pečico, za 30 minut, na 200 stopinj Celzija.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno