Sestavine:
- 4 sveže koruze
- olivno olje
- 1,5 žlice majoneze
- en strok zmletega česna ali BAM česen v prahu
- cimet
- sok in lupina ene limete
- ena srednje velika čebula
- feta sir
- 20 g na drobno narezanega koriandra
- rdeča čili omaka
O peki koruze na žaru smo sicer že pisali, takrat smo jo pripravili na žaru in ji dodali začimbno maslo. Ker pa je sezona koruze pri nas zelo kratka oziroma mine tako hitro, se mi zdi, da noben recept o peki koruze v tem času ne more biti odveč! Pečeno koruzo na žaru lahko pripravimo v solati, ji dodamo še malo rdeče čili omake in priloga k naslednjemu obroku je pripravljena!
Pečeni koruzi z žara, ki je ravnno prav sladka in sočna, bomo dodali majonezo, ki ji daje rahlo kremast premaz. Sok in lupina limete poskrbita za svežino, česen in čebula pa kot ojačevalca okusov. Feta sir doda slano aromo, Jalapeño v BAM rdeči čili omaki pa doda rahlo pekoč občutek. Ne pozabimo še na morsko sol, ki vse sestavine poveže med seboj.
Z naštetimi sestavinami lahko pripravimo solato za štiri osebe.
Segrejte žar ali pečico. Koruzo premažite z olivnim oljem in pecite dve minuti na vsaki strani ali dokler se na koruzi ne poznajo sledi rešetk žara. Nato koruzo ddstranite z žara.
V veliki skledi zmešajte: majonezo, česen, limetino lupino ter sok limete. Pečeno koruzo oluščimo, tako da dobimo samo koruzna jedrca in jih dodamo v skledo skupaj z narezano čebulo.
Mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj. Nato dodamo sir, koriander, BAM rdečo čili omako in sol. Začimbe skupaj z omako dodajate po okusu in postrezite, ko je solata s pečeno koruzo na žaru za vaše brbončice dovolj začinjena.