Krompir, ki ga bomo pripravili danes, se brez skrbi za kosilo ponudi samostojno, v družbi velike sklede sezonske ali mešane solate. Za bogastvo okusov bodo poskrbele dodane začimbe, leča pa bo poskrbela za beljakovinsko podporo obroku. Sledite nam v našo kuhinjo, da se skupaj lotimo priprave.
Še nekaj informacij
Leča sodi med stročnice, je bogata z beljakovinami in je rastlinsko nadomestilo za meso. Poznamo več vrst, barv leče, za ta recept izberite sebi najljubšo. Mi smo uporabili črno in oranžno. Ker smo ju skuhali skupaj, je čarobni barvni kontrast izginil ;)
Krompir v tem receptu, lahko že od začetka pražite na ponvi. Mi smo si prihranili del poti in smo skrajšali čas priprave kosila s tem, da smo krompir na pol skuhali. Jed lahko pripravite tudi v pečici, vendar ne pozabite večkrat premešati sestavin, da bodo po vsej površini lepo popečene.
Za praženje uporabljajte kakovostno olje, ki ima visoko stopnjo dimnosti, torej je primerno za dolgotrajno toplotno obdelavo na visokih temperaturah. Zelo primerno je gorčično olje. Za njim pa ne zaostaja dosti tudi repično olje.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)