Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za ričet

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
zacimbe za ricet
Ričet, klasična slovenska jed, ki poleg ješprenja vsebuje tudi veliko zelenjave, fižola in prekajenega mesa. Je zelo enostaven za pripravo, zato ga je priročno skuhati v malo večji količini in ga shraniti tudi v zamrzovalniku.

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Začimbe za ričet

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 300g ješprenja
  • Približno 250g kuhanega fižola, lahko je tudi iz pločevinke
  • Veliko čebulo, za sam okus lahko dodate tudi čebulo v prahu
  • Manjšo kolerabo
  • 2 korenčka
  • 3 stroke česna, lahko uporabite tudi česen v prahu
  • Srednji kos prekajenega mesa po izbiri
  • Dve do tri žlice paradižnikove mezge
  • Žlico olivnega olja
  • Mleta rdeča paprika
  • Majaron
  • Šetraj
  • Lovorov list
  • Sol
  • Poper

Navodila za uporabo:

1. Korak Ješprenj namočite eno noč prej.
2. Korak Na olivnem olju popražite sesekljano čebulo, česen, narezan korenček in kolerabo ter na manjše kose razrezano meso.
3. Korak Nato dodajte fižol ter vse začimbe (po okusu) in dobro premešajte.
4. Korak Vse sestavine zalijte z vodo, toliko, da so pokrite in dodajte še nekaj lovorjevih listov.
5. Korak Kuhajte na nizkem ognju približno 1h, oz. dokler ni ješprenj čisto mehek.
6. Korak Pred koncem dodajte še malo paradižnikove mezge, dobro premešajte in kuhajte še dodatnih 10 minut.
7. Korak Postrezite s kosom kruha in uživajte v okusu domače slovenske kuhinje.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno