Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za govejo juho

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13
zacimbe za govejo juho

Goveja juha je tradicionalna Slovenska jed, ki je skoraj nepogrešljiva ob dobrem nedeljskem kosilu. Za pripravo goveje juhe, rabimo dober kos govejega mesa, kot je recimo rep, hrbet, rebra, vrat, bočnik, flam ali prsi.

Priporočeno je, da meso vsebuje vsaj malo maščob, kar bo naredilo juho še okusnejšo. Če je meso brez kosti, za boljši okus dodamo tudi to. Kost naj ne bo premastna in ne prevelika.


Kaj je dobro vedeti pred pripravo goveje juhe?
Marsikdo govejemu mesu v juho doda tudi kurje krilo. Vsi ti dodatki stopnjujejo okus goveje juhe. Nikakor ne smete pozabiti juhi dodati tudi zelenjavo. Klasična zelenjava, ki se dodaja juhi, imenovana tudi jušna zelenjava, je popražena polovica čebule, korenje, koren peteršilja in česen. V loncih goveje juhe širom Slovenije, pa se najde tudi še druga zelenjava. Recimo por, gomolj zelene, koleraba, cvetača ali pol paradižnika za barvo.


 

Pomembno vlogo pri pripravi goveje juhe pa imajo seveda tudi začimbe.
Tako kot vse ostale sestavine, tudi začimbe dodajo specifično noto vaši juhi. S količino začimb in tudi zelenjave pa ne smemo pretiravati. Kraljica goveje juhe je kljub vsemu govedina.


Osnovne začimbe, ki nikakor ne smejo manjkati v juhi so:

Ker pa povsod velja 100 ljudi, 100 okusov, tudi goveja juha ni izjema. Če vam odgovarjajo okusi, lahko juhi dodate tudi katero od naslednjih začimb:

 
Še malo uporabnih nasvetov.
  • Za dobro juho moramo sestavine preliti z mrzlo vodo in pričeti kuhanje.
  • Če meso in ostale sestavine prelijemo z vročo vodo, meso takoj zakrkne in obdrži v sebi svoje sokove. S tem dobimo okusnejše meso.
  • Ko juha zavre, se mora kuhati par ur, na nizki temperaturi ob minimalnem vretju. Tako bo meso mehko in juha bistra, polna okusov.
  • Zelenjavo dodamo v juho na začetku kuhanja in jo po eni uri vzamemo iz lonca, da se ne razkuha preveč. Lahko pa jo dodamo v juho šele eno uro pred koncem kuhanja.
  • Govedino iz juhe lahko uporabimo na več načinov: Največkrat se uporabi že kar pri kosilu, narezana na rezine, postrežena s hrenom in praženim krompirjem. Zelo dobra je tenko narezana na manjše rezine, okisana, z dodatkom bučnega olja, čebule in trdo kuhanega jajca. Lahko pa jo tudi zmeljete, zmešate z rezino suhega, namočenega kruha in naredite polpete.
  • Zelenjavo iz juhe obvezno postrezite v juhi in dodajte še katero od drugih okusnih zakuh, kot so recimo jajčni vlivanci, zdrobovi cmoki, fritati, jušne testenine, zlate krogljice, ribana kaša, ne pozabite pa tudi sesekljanega svežega peteršilja, ščepca pimenta ali popra in po želji, že omenjen, sveže nariban muškatni orešček.



Prispevek je poslala Monika.



Pa dober tek! :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Lovor za lažjo prebavljivost,
  • Zrna popra za ostrino,
  • Luštrek,
  • Peteršilj list in
  • Žafranika ali mleta paprika za barvo
  • Majaron
  • Zelena list
  • Timijan
  • Sveže nariban muškatni orešček tik pred serviranjem
  • Majaron
  • Zelena list
  • Timijan
  • Sveže nariban muškatni orešček tik pred serviranjem
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno