Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za ajmoht

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 31
zacimbe za ajmoht

Ajmoht - primorci mu rečejo mineštra, z drugimi besedami mu rečemo tudi obara, je gosta mesna enolončnica, kateri dodamo veliko različne zelenjave in prežgano moko. Uporabimo katero koli vrsto mesa, v obaro pa lahko zakuhamo tudi žličnike, vlivance ali testenine. Postrežemo jo samostojno, z rezino kruha ali z žganci.


Pri kuhanju enolončnic upoštevamo čas kuhanja posameznih sestavin. Vedno začnemo najprej obdelovati meso. Piščančja obara nam bo vzela najmanj časa s pripravo.

Okrog ene ure. Seveda je z enolončnicami podobno kot z golažem ali govejo juho - dlje se kuhajo, boljše so.

Mehka, listnata zelenjava se kuha manj časa, kot čvrstejša, gomoljasta.

Začimbe se kuhajo z jedjo, zelišča dodajamo proti koncu kuhanja, ker so najbolj nežna.

Za zalivanje obare lahko uporabimo vodo, bistro juho ali deci/dva belega vina.


Ko izbiramo pravo začimbo, za pripravo določene obare, se orientiramo po vrsti mesa, ki ga bomo uporabili za njeno pripravo. Nikoli ne uporabimo preveč različnih začimb v eni jedi. Sledimo načelu manj je več. Uporabimo osnovni spekter začimb, ki pašejo skoraj povsod in izberemo še eno ali dve začimbi, ki se ne tepeta med sabo in jed še dodatno dvigneta. Zaupajte svojemu nosu in upoštevajte svoj okus.  


Nekaj primerov začimb, ki se dobro ujemajo z določeno vrsto mesa:



Piščanec

Govedina
 

Svinjina

 

Ribe


Preberite pa si še recept za obaro s piščancem in govedino.


Recept je prispevala Monika


Pa dober tek! ;)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Začimbe za ajmoht

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 31

Sestavine:

  • 500 g na kocke narezanega piščančjega mesa
  • 1 sesekljano čebulo
  • 2 na kolobarje narezana korenčka
  • 2 na kocke narezana krompirja
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Majaron
  • Olje
  • 500 g govedine
  • 1 čebulo
  • 3 korenčke
  • Rezino ali dve gomolja zelene
  • 3 krompirje
  • Pest graha
  • Par kolobarjev pora
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Paprika v prahu
  • Muškatni orešček
  • Vodo in deci belega vina
  • Česen, lahko tudi česen v prahu
  • Paradižnikova mezga
  • Moka po potrebi

Navodila za uporabo:

1. Korak Meso popečemo in ga vzamemo iz lonca.
2. Korak Popražimo čebulo, da postekleni.
3. Korak Dodamo česen, korenje, krompir, majaron in sol.
4. Korak Premešamo in popražimo, da zadiši.
5. Korak V lonec vrnemo meso, zalijemo vse skupaj s toplo vodo in kuhamo približno eno uro.
6. Korak Če želimo malo bolj gosto obaro, po zelenjavi potresemo žlico moke, dobro premešamo, da ni grudic in šele nato zalijemo s toplo vodo.
1. Korak

Govejo obaro bomo kuhali vsaj dve uri, oziroma toliko, da bo meso mehko.

2. Korak Da zelenjava ne bo razkuhana, najprej popražimo čebulo, dodajmo meso, zalijmo z litrom tople vode in kuhamo vsaj eno uro.
3. Korak Potem dodajmo še ostale sestavine in kuhamo naprej približno 1 uro.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno