Pomlad prinaša s seboj sezono špargljev, ki je ena izmed najbolj cenjenih zelenjav, ki se ponaša z obilico pozitivnih lastnosti. Šparglji so bogati z vitamini (A, C, E, K) in minerali, kot sta folna kislina in železo, poleg tega pa so odličen vir vlaknin in antioksidantov, ki podpirajo zdravje in dobro počutje. Njihova edinstvena, nežno grenka in hkrati sveža aroma je popolna za lahkotne, pomladanske jedi.
Med takšne jedi nedvomno sodijo testenine s šparglji in dimljenim lososom, ki predstavljajo harmonično kombinacijo okusov in tekstur. Dimljeni losos dodaja bogat, mesnat okus, ki se čudovito dopolnjuje s hrustljavostjo špargljev, lahko pa ga nadomestite tudi s svežim lososom, če iščete bolj nežno teksturo. Za dodatno svežino in pikantnost poskrbi koprc, ki jedi doda končni, aromatični pridih. Ta recept je preprost, a poln okusa, idealen za pomladne dni, ko si zaželimo nekaj lahkega, a hranljivega.