Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Testenine s šparglji in dimljenim lososom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
testenine-s-sparglji-in-dimljenim-lososom

Pomlad prinaša s seboj sezono špargljev, ki je ena izmed najbolj cenjenih zelenjav, ki se ponaša z obilico pozitivnih lastnosti. Šparglji so bogati z vitamini (A, C, E, K) in minerali, kot sta folna kislina in železo, poleg tega pa so odličen vir vlaknin in antioksidantov, ki podpirajo zdravje in dobro počutje. Njihova edinstvena, nežno grenka in hkrati sveža aroma je popolna za lahkotne, pomladanske jedi.


Med takšne jedi nedvomno sodijo testenine s šparglji in dimljenim lososom, ki predstavljajo harmonično kombinacijo okusov in tekstur. Dimljeni losos dodaja bogat, mesnat okus, ki se čudovito dopolnjuje s hrustljavostjo špargljev, lahko pa ga nadomestite tudi s svežim lososom, če iščete bolj nežno teksturo. Za dodatno svežino in pikantnost poskrbi koprc, ki jedi doda končni, aromatični pridih. Ta recept je preprost, a poln okusa, idealen za pomladne dni, ko si zaželimo nekaj lahkega, a hranljivega.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Testenine s šparglji in dimljenim lososom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Testenine skuhajte al dente v slanem kropu po navodilih na embalaži.
2. Korak Medtem na oljčnem olju na hitro popražite česen in dodajte narezane šparglje. Pražite 3-4 minute, da se šparglji malo omehčajo, a ostanejo hrustljavi.
3. Korak K praženim špargljem dodajte dimljenega lososa in premešajte.
4. Korak  Dodajte smetano, zmanjšajte ogenj in kuhajte nekaj minut, da se okusi premešajo. Začinite s soljo in poprom.
5. Korak Odcejene testenine dodajte v ponev k špargljem in lososu, dobro premešajte.
6. Korak Postrezite takoj, okrašeno s svežim koprcem ali drobnjakom.

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno