Stegno divje svinje v omaki
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
15
|
|
Divjačina velja za kakovostno meso. Vsebuje manj maščob, več ima mišičnega tkiva in tudi več okusa, ker se živali prosto gibljejo v naravi in uživajo hrano, ki jo imajo rade. Marinada še dodatno izboljša okus in zmehča meso, sploh če dobimo meso starejše živali. Če se ne marate ubadati z določanjem količin dodanih začimb, si pri pripravi divjačine lahko pomagate z že pripravljeno mešanico začimb " za divjačino".
Saj vem da veš:
Vodo za zalivanje v receptu lahko zamenjate v vinom.
Brinovih jagod ne dodajajte preveč, ker imajo močan okus.
Če boste pripravili zrezke divje svinje, jih lahko pred serviranjem pokapate s pomarančnim sokom ali pomarančno omako.
Na stopljenem maslu zmešate žličko moke in dodate pomarančo brez olupka. Najbolje pretlačeno. Zalijte z nekaj belega vina in pokuhajte, da se omaka nekoliko zgosti. Vode oziroma vina dodate toliko, da je meso pokrito. Tekočino med kuhanjem po potrebi dodajate. Vino mešajte z vodo.
Divjačino termično obdelujte toliko časa, da postane mehka. Dlje boste kuhali, bolj bodo tudi okusi prepleteni. Količinsko omaka iz mesa divje svinje zadostuje za tri osebe.
Recept je posredovala Monika.
Pa dober tek!