Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Stegno divje svinje v omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
stegno divje svinje v omaki
Divjačina velja za kakovostno meso. Vsebuje manj maščob, več ima mišičnega tkiva in tudi več okusa, ker se živali prosto gibljejo v naravi in uživajo hrano, ki jo imajo rade. Marinada še dodatno izboljša okus in zmehča meso, sploh če dobimo meso starejše živali. Če se ne marate ubadati z določanjem količin dodanih začimb, si pri pripravi divjačine lahko pomagate z že pripravljeno mešanico začimb " za divjačino".



Saj vem da veš:
Vodo za zalivanje v receptu lahko zamenjate v vinom. Brinovih jagod ne dodajajte preveč, ker imajo močan okus.

Če boste pripravili zrezke divje svinje, jih lahko pred serviranjem pokapate s pomarančnim sokom ali pomarančno omako. Na stopljenem maslu zmešate žličko moke in dodate pomarančo brez olupka. Najbolje pretlačeno. Zalijte z nekaj belega vina in pokuhajte, da se omaka nekoliko zgosti. Vode oziroma vina dodate toliko, da je meso pokrito. Tekočino med kuhanjem po potrebi dodajate. Vino mešajte z vodo.

Divjačino termično obdelujte toliko časa, da postane mehka. Dlje boste kuhali, bolj bodo tudi okusi prepleteni. Količinsko omaka iz mesa divje svinje zadostuje za tri osebe.  

Recept je posredovala Monika.


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Stegno divje svinje v omaki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • ponev s pokrovko
  • štedilnik
  • kuhalnico
  • nož
  • desko
  • 300 g zrezkov iz stegna divje svinje
  • 3 brinove jagode ( strte )
  • šetraj
  • majaron
  • lovor
  • piment
  • mleti poper
  • mleti koriander
  • 2 žlici sušene jušne zelenjave( por, zelena, koren peteršilja, korenje)
  • sol

Navodila za uporabo:

1. Korak Če imate mlado meso, vam ga ni potrebno marinirati, če pa imate starejši kos, potem začimbe iz recepta pomešajte z žlico olja, pomažite zrezke in jih zavijte v folijo. Marinirajo naj se čez noč.
2. Korak Zrezke najprej popecite z obeh strani. Zalijte jih s toplo vodo ali vinom in po želji dodajte nekaj za gostitev omake- moko ali smetano. Lahko pa omako pustite bistro in jo le nekoliko zreducirate, da jo ni tako veliko in ni tako vodena, ampak je okus bolj skoncentriran v manjši količini vode.
3. Korak Naše meso je bilo dokaj trdo, zato smo ga na sredini kuhanja narezali na drobne trakove in pustili da se počasi kuha naprej.
4. Korak Omako postrežete s poljubno prilogo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno