Palačinke narejene iz klasičnih sestavin, katerim dodamo še pasirano špinačo, pečene nato premažemo z zmiksano čičeriko z dodano začimbno mešanico curry (v našem primeru je to Chiang Mai curry), in jih popečemo v pečici.
Si sploh lahko predstavljate božansko mešanico okusov?
*za 4 osebe
Dodatne informacije o glavnih sestavinah špinačnih palačink s čičeriko in curry-jem
Čičerika je več kot popoln nadomestek mesa. Je odličen vir beljakovin in rudnin in je zelo primerna za športnike, vegane in sladkorne bolnike.
Špinača je bogat vir antioksidantov. Vsebuje veliko kalcija in magnezija in pomaga ohranjati zdrave oči in kosti.
Leta 1870 je Nemški fizik Erich von Wolf raziskoval vsebnost železa v špinači. Pomotoma je zapisal, da špinača vsebuje 35 g železa na 100 g špinače. Šele leta 1935 so ob ponovnem preverjanju ugotovili, da vsebuje "le" 3,5 g železa. Napaka v zapisu, pa je v pretečenem obdobju že povzdignila sloves o moči povezani z uživanjem špinače. Saj se še spomnite slavnega mornarja Popaja ... Kljub manjši vsebnosti železa, pa je špinača še vseeno zelo zdravo in priporočljivo živilo, ki ga lahko uživamo v kuhani ali sveži obliki.
Curry so v izvirniku uporabljali za poimenovanje različnih jedi, ki izvirajo iz Indijske kuhinje. Poznamo veliko različnih curry-jev, ki se razlikujejo po sestavi, glede na geografsko lego, glede na vsebnost začimb in glede na vsebnost vključenih živil (specifično meso ali zelenjava). V 18. stoletju je curry postal oznaka mešanice začimb, ki so jih Indijski trgovci začeli pakirati za člane Britanske vlade in vojske, ki so se vračali v Britanijo.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)