Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Solata s kvinojo in piščancem

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 30
solata s kvinojo in piscancem

Pa dober tek!  


Recept nam je prispevala Martina M.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Solata s kvinojo in piščancem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 30

Sestavine:

  • olivno olje
  • piščančji file
  • sol
  • poper
  • zelena solata
  • nekaj listov špinače
  • pol kozarčka kvinoje
  • 3 jušne žlice tahini omake
  • 2 čajni žlici philadelfije (če je nimamo, jo lahko nadomestimo s kislo smetano ali majonezo)
  • 2 čajni žlici naribanega ingverja (lahko nadomestimo z mletimim ingverjem; v tem primeru količino zmanjšamo)
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1 žlička kurkume
  • 2 jušni žlici olja
  • ščepec soli
  • limonin sok

Navodila za uporabo:

1. Korak

V ponvi segrejemo olivno olje.

2. Korak Piščančje fleje posolimo in popopramo. Po želji jih lahko narežemo na manjše rezine. Popečemo na olju.
3. Korak Operemo solato in špinačne liste. Natrgamo na manjše koščke.
4. Korak Pol kozarčka kvinoje dobro speremo pod vodo. Nato jo vsujemo v večjo kozico, jo zalijemo z dvema kozarčkoma vode in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da voda izpari (približno 25 minut).
5. Korak V večji posodi zmešamo solato, piščančje koščke in skuhano kvinojo.
6. Korak Prelijemo s prelivom.
1. Korak

V večji posodici skupaj zmešamo:

  • 2 čajni žlici philadelfije (lahko nadomestimo z majonezo ali kislo smetano)
  • 2 čajni žllici sveže naribanega ingverja (lahko nadomestimo z manjšo količino mletega ingverja)
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 2 jušni žlici olja
  • ščepec soli dodamo še toliko limoninega soka, da je mešanica primerna za preliv.
2. Korak

Preliv prelijemo čez solato s kvinojo in piščancem. Dobro premešamo. Po želji lahko okrasimo z naribanim korenčkom in koščki hruške.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno