Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Smetanova omaka z gobicami in steak

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
smetanova omaka z gobicami in steak

Zrezek iz česnovega masla, postrežen s kremno gobovo omako na vaši mizi v manj kot 20 minutah!

Steak ali zrezek je lahko postrežen na tisoč in en način. Mi smo mu tokrat dodali kremno smetanovo omako z gobicami.

Razkošna smetanova omaka lahko navadno jed spremeni v nekaj posebnega. Smetanova omaka po tem receptu bo podobna je podoben tipični beli omaki ali bešamelu, vendar bo bogatejšega okusa.

Prav tako smetanova omaka slovi po vsestranski uporabi – dodamo ji lahko kanček elegance z nekaj žlicami chardonnaya ali drugega suhega belega vina ali pa ji dodamo parmezan in pripravimo kremno smetanovo omako s parmezanom, recept najete tukaj.

Ne glede na to, ali bo smetanova omaka pripravljena le z osnovnimi ali ji bomo dodali še druge sestavine in tako nadgradili okus, bo nastala čudovita smetanova omaka, ki jo lahko postrežemo ob testenine, piščančje meso, kozice in druge morske jedi.

Smetanova omaka se odlično znajde tudi kot osnova za bogate in kremaste makarone in sir.

Mi smo ji tokrat dodali nekaj gobic in pripravili odlično smetanovo omako, ki se odlično ujame s sveže pripravljenim zrezkom.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Smetanova omaka z gobicami in steak

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • štiri 200 g steake po izbiri
  • ščep soli
  • ščep zdrobljenega črnega popra
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 žlice masla
  • 6 strokov česna, rahlo zdrobljenih s hrbtno stranjo noža
  • 6-8 vejic timijana (ali rožmarina ali peteršilja)
  • 2 stroka česna zdrobljena
  • 1-2 žlički balzamičnega kisa (ali Worcestershire omake)
  • 230 g narezanih rjavih gob
  • 120 g smetane za kuhanje
  • BAM mešanica Zeliščni vrt

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pred pripravo pustimo zrezke stati 30 minut pri sobni temperaturi. Nato jih iz vseh strani začinimo s soljo in poprom.

2. Korak

Na srednje močnem ognju segrejemo veliko ponev ali ponev iz litega železa. Dodamo žlico olja. Ko se ponev začne dimiti, zrezke položimo v ponev in v serijah po dva zrezka, zrezke pečemo tri minute na vsaki strani.

3. Korak

Zmanjšamo toploto in v ponev dodamo: dve žlici masla, tri do štiri vejice timijana in tri stroke česna. Pustimo, da se maslo malo speni.

4. Korak

Med pečenjem neprestano pražimo še eno do dve minuti oziroma dokler zrezki niso pripravljeni po vaših željah.

5. Korak

Timijan in česen odstranimo iz ponve ter zrezke preložimo na krožnik.

6. Korak

Zrezke prelijemo s sokovi iz ponve in pustimo počivati.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno