Smetanova omaka z gobicami in steak
Čas priprave:
20 min
Težavnost:
1
Št. sestavin:
12
|
|
Zrezek iz česnovega masla, postrežen s kremno gobovo omako na vaši mizi v manj kot 20 minutah!
Steak ali zrezek je lahko postrežen na tisoč in en način. Mi smo mu tokrat dodali kremno smetanovo omako z gobicami.
Razkošna smetanova omaka lahko navadno jed spremeni v nekaj posebnega. Smetanova omaka po tem receptu bo podobna je podoben tipični beli omaki ali bešamelu, vendar bo bogatejšega okusa.
Prav tako smetanova omaka slovi po vsestranski uporabi – dodamo ji lahko kanček elegance z nekaj žlicami chardonnaya ali drugega suhega belega vina ali pa ji dodamo parmezan in pripravimo kremno smetanovo omako s parmezanom, recept najete tukaj.
Ne glede na to, ali bo smetanova omaka pripravljena le z osnovnimi ali ji bomo dodali še druge sestavine in tako nadgradili okus, bo nastala čudovita smetanova omaka, ki jo lahko postrežemo ob testenine, piščančje meso, kozice in druge morske jedi.
Smetanova omaka se odlično znajde tudi kot osnova za bogate in kremaste makarone in sir.
Mi smo ji tokrat dodali nekaj gobic in pripravili odlično smetanovo omako, ki se odlično ujame s sveže pripravljenim zrezkom.