Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Skutni slivovi cmoki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
skutni slivovi cmoki

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični ... Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih - z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da je tudi testo cmoka lahko narejeno na različne načine? Največkrat zasledimo krompirjevo testo, preprosto in okusno je tudi skutno testo, potem testo narejeno samo iz moke ali testo narejeno iz moke, skute in pšeničnega zdroba. Torej, vsekakor lahko najdete izvedbo, ki bo popolnoma ustrezala vašim brbončicam. Danes bomo pripravili skutne slivove cmoke.





Uporabni nasveti pri pripravi cmokov:


Cmoke nikoli ne mečite v posodo z viška. S cmokom se dotaknite vodne gladine in nato cmok spustite v vodo - tako ne bo nevarnosti da se poškropite s kropom. Pomagate si lahko z žlico ali lopatko. 

Kuhane cmoke ne puščajte v vodi od kuhe, ker lahko razpadejo, ali pa so postanejo razmočeni.

V receptu lahko zmanjšate količino moke in jo nadomestite s pšeničnim zdrobom.



Testo za cmoke lahko naredite tudi samo iz moke:


Potrebujete 2 skodelici moke, 2 skodelici vode, sol in 2 žlici rastlinskega olja. V osoljen krop dodate olje, stresete moko in mešate, da se zmes poveže. Zmes nato na pomokanem pultu ohladite in zamesite v testo. Naprej delate po zgornjem receptu.


Za krompirjevo testo pa potrebujete kuhan, pretlačen krompir, sol, jajce in moko.



Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Skutni slivovi cmoki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • posodo za kuhanje
  • štedilnik
  • posodo za mešanje
  • kuhalnico
  • cedilo
  • nož
  • 250 g puste skute
  • 140 g ostre moke
  • 40 g stopljenega masla
  • 2 rumenjaka
  • sol (ščepec)
  • čajna žlička cimeta
  • 9 sliv brez koščic

Navodila za uporabo:

1. Korak Skuto odcedimo in rahlo pretlačimo na cedilu. Dodamo ji sol, cimet, stopljeno maslo in rumenjaka ter premešamo.
2. Korak Postopoma dodajamo moko in zamesimo testo. Moko po občutku lahko še dodamo ali ne porabimo vse.
3. Korak Umesimo gladko testo in ga damo za pol ure počivat v hladilnik. 
4. Korak Ohlajeno testo z rokami na mizi oblikujemo v klobaso.
5. Korak Narežemo na 9 enakih delov. Vsak del s prsti potlačimo na mizi, da dobimo okrogel, ploščat kos testa. 
6. Korak Na vsak kos testa položimo slivo in z deli testa to slivo "zapakiramo" v testo. Dobimo lep okrogel cmok, brez vidnih razpok.  
7. Korak V večji posodi zavremo večjo količino osoljene vode. V vrelo vodo previdno položimo cmoke in jih kuhamo približno 10 minut, oziroma toliko, da priplavajo na površje.
8. Korak Kuhane cmoke potresemo s sladkorjem in uživamo v okusu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno