Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rižev narastek

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
rizev narastek
Jed, ki jo lahko serviramo sladko ali slano. Najbolj priljubljena oziroma poznana je sladka. Rižev narastek je zelo hranljiv zato ga radi pripravimo za večerjo. Odličen pa je tudi kot dodatek ob kosilu, ko kuhamo enolončnice.  


Nasvet:
Če želite pripraviti slano različico, kuhanemu rižu vmešajte drobno narezano, prepraženo zelenjavo (bučke, por, paprike, ..) in ohlajeni mešanici dodajte penasto umešane rumenjake in nato še sneg iz beljakov.




Recept je poslala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Rižev narastek

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 1 liter mleka
  • Ščepec soli
  • 300 g riža za mlečne jedi
  • 120 g masla
  • 5g vanili sladkorja
  • 4 jajca
  • Cimet
  • Sladkor po okusu
  • Po želji 100 g borovnic ali jagod

Navodila za uporabo:

1. Korak Mleko zlijte v lonec, dodajte riž, ščepec soli in vanili sladkor. Kuhajte pokrito na zmernem ognju, da se riž skuha.
2. Korak Med kuhanjem večkrat premešajte.
3. Korak Kuhan riž odstavite z vira toplote, dodajte maslo s cimetom in dobro premešajte.
4. Korak Ko se riž ohladi do mlačnega, posebej penasto umešajte rumenjake in polovico sladkorja.
5. Korak V drugi posodi iz beljakov in preostalega sladkorja umešajte čvrst sneg.
6. Korak V skoraj ohlajen riž dodajte penasto umešane rumenjake in dobro premešajte.
7. Korak Na koncu previdno vmešajte še sneg iz beljakov, da dobite enotno zmes.
8. Korak Okrogel, tortni pekač, premera 23 centimetrov, (ali pravokotni pekač, mere 20 x 30 centimetrov) premažite z maščobo in potresite z drobtinami, ali pa nepomaščen pekač enostavno pokrijte s peki papirjem.
9. Korak Riževo zmes prelijte v pekač in postavite v ogreto pečico.
10. Korak Če želite riževemu narastku dodati borovnice ali narezane jagode, najprej v pekač zlijte polovico riževe zmesi, naložite nekaj kosov jagod ali borovnic in prelijte s preostalo riževo zmesjo.
11. Korak Rižev narastek pecite 30-40 minut na 200 stopinj celzija.
12. Korak Pečen rižev narastek potresite s sladkorjem v prahu ali pa ga na krožniku prelijte s podušenim poljubnim sadjem.
13. Korak Uživate lahko toplega ali hladnega. Iz naštetih surovin boste dobili 6 porcij.
14. Korak Rižev narastek vedno pripravite iz riža, ki je primeren za mlečne jedi, ker se tak riž razkuha in dobite kremasto strukturo jedi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno