Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Recept: zeliščno maslo

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
recept: zeliscno maslo

Doma pripravljeno zeliščno maslo je zelo okusna reč, ki je za pripravo povsem enostavna. Potrebujemo le nekaj kvalitetnih sestavin in kot bi trenil lahko pripravimo odličen dodatek. Zeliščno maslo lahko namažemo na kruh, popečen toast, ga uporabimo za začinjanje pečenih jajčk, kot zabelo za zelenjavo z vrta ...



Maslo lahko namažemo na opečene kruhke, ga uporabimo kot osnovo za sendviče ali pa kot osnovo za jajca, osnovo za zelenjavne juhe (pri praženju čebule) ...

Pri ustvarjanju svojega maslenega namaza lahko uporabimo tudi malo svoje domišljije in poznavanje svojega okusa.


Preizkusite lahko tudi te dve opciji:

Mešanica začimb za zeliščno maslo + mleti česen ali pa

Mleti česen + mleta čebula



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Recept: zeliščno maslo

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • kakovostno maslo (1 zavojček)
  • začimbna mešanica za zeliščno maslo (3-4 čajne žličke mešanice, ki se jo dobi v spletni trgovini Začimbe.si oziroma TUKAJ.)
  • ščepec soli
  • In še: peki papir oziroma druge posodice za shranjevanje

Navodila za uporabo:

1. Korak

Maslo vzamemo iz hladilnika, ga razrežemo na manjše kocke ter ga prenesemo v manjšo skledico. Pustimo, da se na sobni temperaturi zmehča. Ko je dovolj mehko, da ga lahko »gnetemo«, dodamo začimbno mešanico. Količino prilagodimo svojemu okusu.

2. Korak Čez mehko maslo torej stresemo nekaj žličk mešanice za zeliščno maslo. Dodamo še ščepec soli za bolj intenziven okus. Vse skupaj dobro premešamo.
3. Korak Mešanico masla in zelišč prenesemo v poljubno posodico. Povsem dobro se obnesejo »reciklirane« skledice kremnega sira in drugih namazov. Lahko pa maslo prenesemo na peki papir in ga zavijemo v »klobaso«. Papir na koncu zavijemo in postavimo nazaj v hladilnik, da se maslo zopet strdi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno