Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rahli zdrobovi žličniki

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
rahli zdrobovi zlicniki

Mehki in nežni 'knedlčki' so nedvomno med najbolj priljubljenimi dodatki juham. Poznamo jih pod imenom zdrobovi žličniki ali gresovi knedli. Kljub temu, da se zdijo enostavni za pripravo, se včasih zgodi, da rezultat ni kot pričakovan, bodisi zaradi pretrde teksture ali pa ker razpadejo. 


Skrivnost za pripravo idealnih zdrobovih žličnikov doma tiči v pravilnem razmerju sestavin, in sicer 1 – 3 – 6. To pomeni, da uporabimo 30 gramov masla in 60 gramov pšeničnega zdroba za eno jajce.Sledite našemu preprostemu receptu za popolne zdrobove žličnike.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Rahli zdrobovi žličniki

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodo ubijemo jajce in ga temeljito razžvrkljamo z vilicami ali metlico. Medtem ko mešamo, počasi vmešamo stopljeno in ohlajeno maslo. Dodamo ščep soli in po želji malo BAM suhega peteršilja.
2. Korak Postopoma vmešamo zdrob v jajčno-masleno mešanico, pri tem neprestano mešamo, da se sestavine enakomerno povežejo. Ko zmes doseže srednje gosto konsistenco, prenehamo z mešanjem. Posodo pokrijemo in pustimo, da zmes stoji okoli 15 minut, kar omogoči zdrobu, da se napihne.
3. Korak Za kuhanje žličnikov imamo dve možnosti: skuhamo jih lahko v osoljeni vreli vodi ali pa jih dodamo neposredno v juho. Za oblikovanje žličnikov uporabimo dve žlici ali eno, ki jo predhodno namastimo ali namočimo v vroči juhi ali vodi. Z žlico zajamemo del zmesi in jo potopimo v rahlo vrelo tekočino, kjer se bo žličnik sam ločil od žlice. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vse zmesi.
4. Korak Žličnike kuhamo pokrite 10-15 minut, da postanejo mehki in napeti. Med kuhanjem pazimo, da tekočina ne vre premočno.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno