Prosena kaša s špinačo
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
14
|
|
Priznajte ... Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej.
Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo.
Nekdaj je bila zelo cenjeno in pogosto uporabljeno živilo. Prosena kaša ima poleg dobrega okusa in lepe arome, ki se ob kuhanju razvije, tudi izjemne prehranske lastnosti.
Po kakovosti in hranljivosti je proso podobno rižu. Stare knjige so jo uvrščale med zdravilne rastline. Nič čudnega, saj ne vsebuje glutena, blagodejno vpliva na prebavo in ureja črevesno floro. Pospeševala naj bi odvajanje odvečne vode in s tem strupov iz telesa. Proso je naravni antibiotik. Z njegovo pomočjo bo naša koža lepša, zobje, lasje in nohti pa močnejši.
Prosena kaša je izvrstna za zajtrk, skuhana na mleku in z dodanim sadjem. Brez težav si jo lahko pripravimo za malico v službi, ker se lahko uživa topla ali hladna. Lahko jo pripravimo v sladki ali slani različici.
*Za štiri osebe
Pa dober tek!
P.S:
Kozmetični nasvet...maska za obraz iz mletega prosa z dodatkom limoninega soka in medu bo vaši koži na naraven način povrnila sijaj in napetost, ter normalizirala kislost kože. Zveni dobro, kajne? :)
Recept je prispevala Monika